Nøglen til sejr i dansk EM-åbningskamp: Drilsk playmaker skal stoppes

Den ungarske playmaker Mate Lekai kan blive lidt af en mundfuld for de danske håndboldherrer i den første kamp ved EM.

Mate Lekai er Ungarns største våben i offensiven. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

De danske håndboldherrer indleder i dag EM, når det går løs mod Ungarn. Og specielt én spiller skal det danske forsvar holde ekstra øje med: den ungarske playmaker Mate Lekai.

- Han kan drive gæk med alle forsvar. Han er hurtig på benene, og hvis han får for meget bevægelse i vores forsvar, kan det være, vi bliver lidt usikre i benene, fortæller den danske målmand Niklas Landin.

- Han er en ekstremt dygtig spiller til at vride forsvaret skævt. Han er god til at ligge og krydse rundt. Indtil videre har han spillet rigtig flot for sin klub, så det er en spiller, der kommer med en masse selvtillid, siger Mikkel Hansen om Lekai.

Revet sig i håret

Mate Lekai spiller til daglig i den ungarske storklub Veszprem, hvor han har haft et fremragende efterår og blandt andet er blevet nomineret til Verdens bedste håndboldspiller blandt 30 andre.

Lykkes det danskerne at stoppe Lekai, er holdet allerede langt i bestræbelserne på at få den første sejr ved EM.

- Der er mange, som har forsøgt sig med at stoppe ham og som har revet sig i håret i løbet af efteråret. Han er sindssygt god mandmand.

- Han er begyndt at skyde noget mere, men han er først og fremmest god i spillet med stregspilleren. Derfor skal vi gå lidt længere frem i banen, så vi får travlt. Får vi styr på ham, er vi også godt på vej til at få styr på deres backs, siger Henrik Møllgaard.

Kampen mellem Danmark og Ungarn går i gang kl. 20.30 og kan ses på TV 2, følges på dr.dk eller høres i LIGA på P3.

FacebookTwitter