Overblik: Danmark SKAL videre med maksimum point

Det danske landshold har fået en god lodtrækning, mener DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Der er ingen vej udenom. Mikkel Hansen og det danske landshold skal videre fra gruppespillet med maksimum point. (Foto: JACQUES DEMARTHON © Scanpix)

I aften indledes EM i Polen, men det danske landshold spiller deres første kamp lørdag, hvor Rusland venter.

Foruden Rusland skal Danmark bide skeer med Ungarn og Montenegro i kampen om at komme videre til mellemrunden.

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, har vurderet Danmarks gruppe, og den tidligere landsholdsspiller er ikke i tvivl om de danske muligheder for at komme videre.

Svære tider i Rusland

Første udfordring for det danske landshold er Rusland. Rusland har historisk set opnået store resultater, og de står inden slutrunden i Polen noteret for fire guldmedaljer ved OL, tre ved VM og en enkelt til EM.

Den seneste tid har dog budt på skuffende resultater, og det kulminerede ved VM i Qatar sidste år, hvor holdet faldt sammen efter en god start og meget skuffende blev nummer 19. Det kostede trænerteamet Oleg Kuleshov og Alexander Rymanov jobbet.

Dmitry Torgovanov og Lev Voronin er nye mænd ved roret, og DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, er spændt på at se, hvad det nye trænerteam bringer.

- Rusland er et hold, som under VM i Qatar prøvede at ændre spillestilen. De begyndte at bruge nogle mere letbenede spillere ind, der kunne løbe kontra. De startede godt, men så faldt det sammen, og så blev trænerne fyret.

- Nu er det et nyt trænerteam, og det bliver spændende at se, hvilken retning de vil gå. De har en god fysik og er stærke defensivt.

Han mener dog stadig, at Danmark ikke må snuble mod det russiske mandskab.

- De har nogle finurlige spillere, men kampen mod Rusland er helt sikkert en, Danmark skal vinde.

Ham skal vi holde øje med:

Timur Dibirov, Vadar Skopje, venstre fløj.

- Han er en spiller med rigtig god kvalitet, som har bevist det gennem længere tid. Han er ekstremt træfsikker, så ham skal vi have ekstra fokus på.

Montenegro er gruppens miniput

Søndag den 18. januar klokken 20.15 skal Danmark i ilden igen. Denne gang gælder det Montenegro, som på forhånd er udset som puljens svageste modstander.

Historisk set er deres bedste resultat en 12. plads ved EM i Norge i 2008, og i alt er det kun blevet til tre slutrundedeltagelser for landet med den korte historie; to ved EM og en enkelt ved VM.

Lars Krogh Jeppesen er heller ikke i tvivl om kampens udfald.

- Det montenegrinske hold er et hold, der ikke har de store profiler, og de har ikke præsteret specielt godt. Det er et hold, vi skal dominere, og så kan vi forhåbentlig få alle spillere i spil.

- Vi skal have en sikker sejr.

Ham skal vi holde øje med:

Fahrudin Melic, Paris St. Germain, højre fløj.

- Skal man pege på en, er Melic holdets profil. Han er en fin spiller, som Mikkel Hansen kender fra Paris St. Germain. Han er deres største trussel.

Ungarn på vej mod nye tider

Det er ikke fordi, det ungarske pokalskab bugner af trofæer. Ungarns bedste resultat er en sølvmedalje ved VM i Schweiz i 1986, hvilket er den eneste medalje, landet nogensinde har vundet.

Danmark møder Ungarn i gruppespillets sidste kamp, og selvom Ungarn ikke har den største historie, kan det meget vel blive en kamp om førstepladsen.

For Ungarn er det hold, vi skal frygte klart mest, mener Lars Krogh Jeppesen. Der er nemlig sket en meget interessant udskiftning på holdet.

- Ungarn er et stærkt hold, der har fået ny træner. Det er en mand, der virkelig ved noget om håndbold i form af Talant Duyshebaev. Med sådan en kapacitet på trænerposten, kan de rykke det her hold rigtig meget.

- Når man også har Nagy tilbage på landsholdet og flere dygtige spillere, så er det en stærk modstander.

Så selvom Danmark er favoritter, kan det blive en yderst vanskelig kamp.

- De er fysisk stærke, og man skal virkelig præstere, hvis man vil have point mod dem.

- Danmark er favoritter, men de er ikke særlig store favoritter. Det er en kamp, Danmark skal vinde, men når Ungarn har fået så stor en kapacitet på trænerposten, øger det bestemt Ungarns chancer.

Ham skal vi holde øje med:

Laszlo Nagy, Veszprem, højre back.

- Laszlo Nagy er en kæmpe skudtrussel, og han skal ikke have meget plads, så banker han bolden ind. Man skal sidde ekstremt tæt på ham, hvis ikke han skal gøre livet surt for målmanden. Han er oppe i årene, men han er stadig en fantastisk spiller.

God dansk lodtrækning

Danmark blev inden Golden League-turneringen anset som en af turneringens favoritter, men en sløj kamp mod Frankrig gav grund til bekymring.

Det danske landshold har derfor brug for succes i gruppespillet, og der mener Lars Krogh Jeppesen, at forudsætningerne er gode.

- Danmark har fået en rigtig fin lodtrækning. Det er en gruppe, hvor man skal videre med fire point. Minimum to. Ungarns-kampen bliver spændende, for de har et stærkt hold.

- Men det har bestemt været en god lodtrækning, og vi undgår Frankrig i næste runde, så det ser godt ud for Danmark.

Danmark spiller første kamp lørdag mod Rusland. Kampen kan følges direkte i Liga på P3.

Facebook
Twitter