OVERBLIK Danmarks mulige modstandere i OL-kval'en

Udfaldet af søndagens EM-finale afgør, hvem Danmark møder i OL-kvalifikationen.

Måske Gudmundur Gudmundsson i sit stille sind håber på spansk EM-guld. (Foto: Maciej Kulczynski © Scanpix)

Der er ikke andet end æren at spille for, når Danmark fredag aften møder Frankrig i en kamp om femtepladsen ved EM. For holdet sikrede sig allerede med en femteplads ved sidste års VM en billet til OL-kvalifikationen.

Hvem modstanderne her bliver afgøres til gengæld af, hvem der ender som Europamestre. Guldvinderen i Polen er nemlig direkte kvalificeret til sommerens OL, og det vil få betydning for fordelingen af hold i kvalifikationen.

OL-kvalifikationen, der spilles til april, består af tre grupper med hver fire hold. Fra hver gruppe kvalificerer de to bedste nationer sig til Rio.

Her er scenarierne

  • Spanien vinder EM: Modstanderne bliver Slovenien, Sverige og Iran.
  • Kroatien vinder EM: Modstanderne bliver Tyskland, Norge og Bahrain.
  • Norge vinder EM: Modstanderne bliver Kroatien, Sverige og Bahrain.
  • Tyskland vinder EM: Modstanderne bliver Kroatien, Norge og Bahrain.

Så bedømt ud fra holdenes resultater under EM, vil Danmark få den mest overkommelige vej mod OL, hvis Spanien bliver Europamestre, hvormed holdet helt undgår at møde nogen EM-semifinalister.

Vinder Kroatien eller Tyskland til gengæld, skal Danmark kæmpe med to EM-semifinalister om OL-deltagelsen.

Fire af de 12 pladser ved OL er allerede uddelt til Brasilien som værter, Frankrig som verdensmestre, Qatar som asiatiske mestre og Argentina som panamerikanske mestre. Derudover kvalificerer også Europamestrene og de afrikanske mestre sig direkte.

Hvor de tre kvalifikationspuljer spilles er endnu ikke afgjort. Men Dansk Håndbold Forbund annoncerede i december, at man søger om at blive vært for herrernes kvalifikationsstævne, ligesom man allerede er tildelt kvindernes turnering til marts.

Kilde: olym.dk

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve