Sådan sikrer Danmark sig førstepladsen i mellemrunden ved EM

De danske håndboldherrer er sikre på en plads i semifinalen. Men kampen mod Makedonien onsdag aften er alligevel ikke uden betydning.

Mikkel Hansen og håndboldherrerne vinder mellemgruppen med ét point onsdag aften mod Makedonien (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tirsdag aften flaskede resultaterne ved EM sig i sådan en grad, at de danske håndboldherrer kunne læne sig tilbage i stolen og vide, at en plads i semifinalen allerede er hjemme.

- Vi glæder os over at være kommet i EM-semifinalen, og vi ser frem til at være tilbage i finaleweekenden ved et stort mesterskab, lyder det fra landstræner Nikolaj Jacobsen i en mail til den danske presse fra Dansk Håndbold Forbund.

Semifinalepladsen endte på danske hænder, fordi Slovenien og Tjekkiet slog henholdsvis Spanien og Makedonien.

Men det betyder dog ikke, at danskernes kamp mod Makedonien onsdag aften er ligegyldig. Den afgør nemlig, om Nikolaj Jacobsens tropper slutter som nummer ét eller to i gruppen.

Herunder har vi samlet scenarierne for den danske gruppe.

Danmarks gruppe

Danmark er sikker på at gå videre, mens Makedonien som det eneste hold ikke har noget at spille for. De resterende fire hold kan alle gå videre sammen med Danmark.

Kampe onsdag

Slovenien - Tjekkiet

Makedonien - Danmark

Tyskland - Spanien.

Danmark

Hvis danskerne vinder eller spiller uafgjort med Makedonien, er førstepladsen i gruppen sikret. Et nederlag kan endda også give holdet førstepladsen i gruppen, medmindre Tjekkiet vinder over Slovenien.

Danmarks Rasmus Lauge under EM-kampen mellem Danmark og Tyskland søndag, som danskerne vandt med et enkelt mål. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Slutter Danmark med samme pointantal som Tjekkiet, Tyskland, Tjekkiet og Spanien må danskerne nøjes med andenpladsen.

Spanien

Spanierne går videre med en sejr over Tyskland. Slutter kampen uafgjort går holdet kun videre, hvis Tjekkiet og Slovenien også deler i porten.

Tyskland

Holdet er sikker på at gå videre som nummer to i gruppen, hvis det slår Spanien. Taber Danmark ovenikøbet til Makedonien, mens Tjekkiet slår Slovenien, kan tyskerne glæde sig over førstepladsen i gruppen.

Tjekkiet

Tjekkerne er afhængige af andre resultater, hvis holdet skal videre til semifinalen. Holdet skal selv slå Slovenien, mens Spanien og Tyskland skal spille uafgjort.

Slovenien

For slovenernes vedkommende bliver det endnu mere kompliceret. Hvis Slovenien slår Tjekkiet, skal holdet samtidig håbe på, at Tyskland og Spanien spiller uafgjort, mens Makedonien ikke må slå Danmark.

Makedonien

Makedonerne har ikke noget at spille for i kampen mod Danmark. Holdet er ude af EM, uanset hvordan kampen ende.

I den modsatte gruppe er det fortsat også meget åbent, hvem der kommer til at tage de to semifinalepladser. Inden den sidste kamp tegner det dog til, at Frankrig nupper førstepladsen, mens spillet om andenpladsen bliver en kamp mellem Sverige, Norge og Kroatien.

Kampen mellem Danmark og Makedonien bliver spillet kl. 18.15 og kan ses på TV 2, høres i LIGA på P3 eller følges her på dr.dk

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter