Damgaard har smadret kuglerammen

Hvis og hvis og hvis… Michael Damgaard har lagt al matematikken til side og fokuserer kun på at vinde.

Godt hår, god arm. Michael Damgaard var forrygende mod Spanien. (Foto: Janek Skarzynski © Scanpix)

De danske håndboldherrer har foreløbigt fejet al modstand til side ved EM, hvor de rødhvide lader til at blive bedre og bedre, men lykken er endnu ikke helt gjort og pladsen i semifinalerne er ikke helt hjemme.

Danskerne kan stadig nå at blive snydt af Spanien og Tyskland, selv hvis det skulle blive til sejr over Sverige tirsdag aften i Wroclaw.

Du kan se de forskellige scenarier her, som lynhurtige Michael Damgaard har nærstuderet, men siden droppet at tænke på.

- Jeg tænkte meget over det efter sejren over Spanien, men så sagde jeg til mig selv dagen efter; ’Nu stopper du med det, din store idiot’. Vi vil vinde alle håndboldkampe i sådan en slutrunde her, så nu gider jeg ikke bruge mere tid på at fokusere på det, siger Michael Damgaard, der i stedet har blikket stift rettet mod tirsdag aften, hvor der er nogle naboer fra den anden side af sundet, der skal bankes gule og blå.

Uretfærdig struktur

- Jeg har først og fremmest 100 procent fokus på, at vi skal slå de svenskere, siger Michael Damgaard, der dog alligevel ikke helt kan slippe tanken om, at det kan være slut med medaljedrømmene, selv hvis det bliver til sejr over Sverige.

- Hvis vi så står onsdag og har tabt til Tyskland og misser semifinalen, så vil jeg synes, det er meget uretfærdigt, at vi kun har tabt én kamp ved en slutrunde og så alligevel ikke er med i semifinalerne. Men nu handler det om at slå Sverige i første omgang, siger Michael Damgaard, der var blandt Danmarks absolut bedste i 27-23 sejren over Spanien søndag aften.

Danmark møder tirsdag aften Sverige klokken 20:30 i Wroclaw. Kampen kan ses på TV2, mens man også kan følge kampen på radioens P3 og her på siden.

Facebook
Twitter