KARAKTERER Én dansker dumper mod Sverige

Der er både ris og ros fra DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, der efterlyser mere pres fra Danmarks højreside.

(© dr)

De danske håndboldherrer dummede sig gevaldigt tirsdag aften i Wroclaw, hvor det blev til et potentielt fatalt pointtab efter 28-28 mod Sverige, hvilket nu lægger et tungt pres på Danmark inden den sidste kamp i mellemrunden mod Tyskland.

Danmark havde flere muligheder for at stikke af fra svenskerne i løbet af kampen, men virkede mere bange for at sætte point til end opsatte på at vinde, da det spidsede til i kampens slutfase.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen uddeler ros til Michael Damgaard, mens én enkelt dansker får dumpekarakter.

Niklas Landin 3

Ingen tvivl om at Landin i kampens slutfase stemplede ind med flere vigtige redninger som burde have afgjort kampen, men set over hele kampen skal der helt andre takter til i onsdag aftens gyser mod Tyskland.

Mads Christiansen 1

Dumpet. I så vigtig en kamp kan man ikke bare spille bolden videre og lade alle de andre gøre arbejdet. Der skal investeres meget mere. Bliver nødt til at gå mere mod mål. Spiller små 48 minutter i det danske angrebsspil og formår ikke én eneste gang at sætte en holdkammerat op til en chance. Virker skræmt. Rykker kun på mål i de oplagte situationer. Hvor er troen på egne evner?

Mads Mensah 4

Formåede at sætte sine holdkammerater op med sin gode fart og finter. Fik også scoret fire mål.

DR SPORTENS KARAKTERSKALA

DR Sportens karakterskala går fra 1 til 6.

6: International topklasse

5: Fremragende

4: Solid præstation

3: Middel

2: Under middel

1: Dumpet

UB: Udenfor bedømmelse - ikke tilstrækkelig spilletid

Casper U. Mortensen 2

Store fejl i defensiven, som kunne have kostet dyrt. Scorer et mål på to afslutninger.

Anders Eggert 4

En af de få danskere, der angrebsmæssigt leverede det, han skulle. Var kølig på det sidste straffekast, hvor han scorede sit fjerde mål ud af fire mulige.

Jesper Nøddesbo 2

Et godt stykke fra niveauet i kampen mod Spanien. Brændte på begge sine to muligheder i kampen.

Lasse Svan 3

Scorer sin ene chance i kampen. Får ikke meget at arbejde med.

Hans Lindberg 3

Lidt den samme historie som med Lasse Svan. Får heller ikke meget fra Mads Christiansen at arbejde med. Scorer på begge sine chancer i kampen.

Henrik Møllgaard 2

Må tage sin del af skylden for 28 svenske mål. Kronede indsatsen med et rødt kort.

Danmarks Henrik Møllgaard og Sveriges Andreas Nilsson i duel. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Henrik Toft 3

Fik i løbet af første halvleg taget den rigtige højde i forsvaret. Sled og slæbte vanen tro hårdt i holdets tjeneste.

Mikkel Hansen 3

Ikke den bedste kamp af den danske verdensstjerne, men trådte alligevel i karakter med nogle fine aktioner.

Michael Damgaard 5

Uimponeret og med en helt fantastisk afvikling af sine skud, der snød det svenske forsvar gang på gang. Hans frække scoring til 28-25 med blot to minutter igen burde have afgjort kampen. Danmarks bedste.

Rasmus Lauge 2

Har utroligt svært ved at finde sin rolle og sit spil ved denne EM-slutrunde. Spiller fortsat ikke meget og virker usikker.

Kevin Møller 2

Fik chancen fra anden halvlegs start, men greb den ikke. Endte med tre redninger og en redningsprocent på 25. Blev ikke afgørende.

Peter Balling UB

Alexander Lynggaard UB

Gudmundur Gudmundsson 2

Må tage en stor del af ansvaret for en for slap dansk indstilling. Fandt heller ikke de rigtige løsninger til at få fart i det danske angrebsspil. Bør også reagere på, at der intet pres kommer fra højre mod venstre, og må overveje en højrehåndet højre back eller at bringe Peter Balling i spil i kortere perioder.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve