Lars Krogh: Her kan Tyskland true de danske medaljedrømme

Der er dømt skæbnekamp for de danske håndboldherrer i aften mod Tyskland, der kan sende de rødhvide ud af medaljekampen ved EM.

Danmark kan være ude af medaljekampen ved EM senere i dag. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De danske håndboldherrer har sat sig selv under maksimalt pres før aftenens skæbnekamp mod Tyskland i Wroclaw i det sydlige Polen.

Taber danskerne til de unge tyskere og Spanien senere onsdag aften slår Rusland, så er der ingen plads i semifinalerne til de rødhvide, der før tirsdagens møde med Sverige havde fejet al modstand til side.

Mod broderfolket blev det dog blot til skuffende 28-28 og dermed kan Danmark ikke tåle at tabe kampen i aften.

Tyskerne må ganske vist undvære deres to helt store profiler, Steffen Weinhold og Christian Dissinger, der begge er sendt til Tyskland med skader, men DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen ser alligevel visse faretegn for Gudmundur Gudmundssons mandskab.

- Vi skal have styr på den tyske målmand Andreas Wolff, som hidtil i turneringen har haft en imponerende redningsprocent på 36. Det er tredjebedst af alle ved EM i Polen, siger Lars Krogh Jeppesen, der mener, der kan slås to fluer med et smæk med varierede skud mod Wolff.

Tysk topscorer og assistkonge

Tysk topscorer:

Tobias Reichmann – 29 mål på 38 skud

Tysk assistkonge

Steffen Fäth – 19 assist – 3,8 pr. kamp

Steffen Weinhold har lavet 28 assist, men er skadet.

- Han er utrolig dygtig til at lure skudene fra distancen. Det er samtidigt også nøglen til at spolere deres kontrafase, der har været et godt våben for dem. Der skal vi have lagt en dæmper på den ungdommelig energie og tro på tingene, tyskerne kommer med, siger Lars Krogh Jeppesen.

Tysk hårdhed

Tyskland har ved EM-turneringen raget flest tominutters udvisninger til sig af alle hold, symboliseret ved Hendrik Pekeler, der hele syv gange er sendt ud til en afkøling af to minutter.

Danskerne skal spille udenom de hårde tyske tacklinger, mener Lars Krogh Jeppesen.

- Høj fart er igen nøglen for Danmark. Tyskerne må ikke få tid og lov til at sænke vores angrebsspil. Kommer de først ned og stå i deres 6-0-forsvar, så bliver der altså virkelig gået til stålet. Kampen skal holdes på danske præmisser - det handler og fart og teknik - og ikke dikteres af det tyske holds dyder, der er meget mere fysiske.

Den afgørende kamp mod Tyskland spilles kl. 18.15. Du kan se den i fjernsynet på TV 2, høre den i radioen på P3 eller følge den i livetekst på dr.dk/sporten.