Mads Mensah: Rart at se forsvaret holde niveau

Den danske defensiv beviste, at den også kan i René Toft Hansens fravær, mener Mads Mensah.

Mads Mensah var tilfreds med den danske defensiv. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter René Toft Hansens skade i optakten til EM-slutrunden, har der været sagt og skrevet meget om, hvor stor en svækkelse hans fravær ville være.

Ved Golden League-stævnet i Paris kort før slutrunden var det tydeligt, at de danske spillere havde svært ved at få forsvarsspillet til at hænge sammen. Men det blev det rettet op på i den første kamp ved EM, mener Mads Mensah Larsen, der var med til at slå Rusland 31-25.

- Det var svært, og det vidste vi også godt, at det ville blive. Men jeg er rigtig glad for at forsvaret kom op på et niveau, som jeg tror, vi kan nå et stykke med. Det kan selvfølgelig blive bedre, men det var godt at se, siger han.

- Vi sad på kampen

Situationens alvor satte sit præg på spillet i den første periode af kampen, men efter pausen fik Danmark overtaget og havde helt styr på situationen, lyder Rhein-Neckar Löwen-spillerens vurdering.

- Vi når alligevel over de 30, og det mener jeg bør være nok til at vinde kampe. Selvom vi lige skulle i gang – og det er naturligt nok, for man skal lige ryste startnerverne af sig – og vi lagde ud i et lidt for lavt tempo, så synes jeg, at vi efter 5 – 10 minutter begyndte at ramme det.

- Jeg havde hele tiden en god fornemmelse, og det var hele tiden russerne, der var efter os, i hvert fald efter pausen. Det kan godt være, at kampen var tæt, men jeg synes, at vi sad på kampen, selvom den var lige, siger han.

Danmarks næste kamp ved EM er på mandag mod Montenegro klokken 20.15.