Vaneforbryderen Toft vil slå til igen

Det ser legende let ud, men hvorfor er Henrik Toft Hansen så god til at stjæle bolden fra modstanderne?

COP101. EM kamp mellem Danmark og Montenegro. Danmarks Henrik Toft Hansen scorer Danmark sidste mål. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Forsvarskollegaen Henrik Møllgaard nyder synet hver gang.

- Det er det der stregspillergen, han har, hvor han har sådan nogle hænder, der bare suger boldene til sig. Alle de år, hvor jeg både har spillet med og mod ham, der har han altid lavet det nummer der, siger PSG-spilleren.

Nummeret er Henrik Toft Hansens særlige evne til at stjæle bolden fra en driblende modstander, der er kommet for tæt på den snu forsvarskæmpe fra Flensburg-Handewitt.

Toft Hansen har optrådt med det flere gange ved EM-slutrunden og det har han heldigvis tænkt sig at fortsætte med.

- Jeg tror, det er min lange rækkevidde, der nogle gange kan spille modstanderne et puds. Det er noget, jeg altid har arbejdet på med mit spil, siger Henrik Toft Hansen, der håber, at frygten for at få nappet bolden fra sig sætter sig i modstandernes psyke.

- Det skal være svært at stå overfor mig. Det håber jeg også sidder lidt i hovedet på mine modstandere, når vi står ansigt til ansigt på banen. Jeg prøver at se, om jeg kan gøre det svært for modstanderne at holde fast i bolden. Nogle gange lykkes det, andre gange gør det ikke, men det er heldigvis gået godt med det et par gange i den her slutrunde, siger den 29-årige profil.

Kursus på vej?

Det danske forsvarsspil er blevet bedre og bedre i løbet af EM-turneringen i Polen, og Henrik Toft Hansens tricktyverier er en god genvej til nemme scoringer.

De lange Toft-fingre er faktisk så godt og veletableret et våben i det danske forsvarsspil, at det undrer makkeren Henrik Møllgaard, at modstanderne bliver ved med at løbe i fælden.

- Det er en del af hans forsvarsspil og det er fantastisk. Det er typisk, når modstanderne begynder at bliver lidt trætte og ikke tænke over, at det er farligt at drible for tæt på ham, så slår han til. Der er han altså dygtig. Han har gjort det så mange gange, at jeg faktisk ikke helt kan forstå, at modstanderne ikke tænker mere over det.

For Henrik Toft Hansen er et godt tyveri lige så god en fornemmelse som at sende kuglen i kassen.

- Det giver en fed følelse, når det lykkes, og smitter også af på holdkammeraterne. Det er altid et dejligt, hvis det kan kaste en kontrascoring af sig. Det er noget af det, jeg er god til. Så er der andre ting, som de andre på holdet er bedre til. Det handler om at bruge hinandens forskellige kompetencer, siger Henrik Toft Hansen, der dog ikke har overvejet at give holdkammeraterne et lynkursus i den ædle disciplin ’boldtyveri’.

- Det ville simpelthen være så bittert, hvis de andre mestrede det efter én dags træning, når jeg nu har trænet på det i så mange år efterhånden, siger en grinende Henrik Toft Hansen, der dog godt vil løfte lidt af sløret for sin ’hemmelighed’.

- Det handler bare om at være klar på fødderne og i hovedet og presse modstanderne ud i nogle situationer, de helst ikke vil ud i.

Henrik Toft Hansen får mulighed for at rage flere bolde til sig tirsdag aften, når Sverige er modstanderen i den næstsidste kamp i mellemrunden, der gerne skulle bringe Danmark videre til semifinalerne.

Kampen spilles klokken 20:30 og vises på TV2, mens man også kan følge med på radioens P3 og her på siden.

Facebook
Twitter