Status inden EM: Det begynder at ligne noget

Træningskampene frem mod EM i Kroatien har været et wake-up call for spillerne og landstræneren.

Magnus Landin, Morten Olsen, Rasmus Lauge og Niclas Kirkeløkke var glade efter kampen mod Frankrig. (Foto: Lars Poulsen © Scanpix)

To sejre og et nederlag i Golden League. Det er med disse resultater i bagagen, det danske herrelandshold i håndbold drager af sted til EM i Kroatien, hvor Ungarn venter i den første kamp på lørdag.

Resultatmæssigt en blandet fornøjelse, og det samme kan siges om spillet, der især i nederlaget til Norge var skidt, men til gengæld i perioder funklede mod Frankrig, der blev besejret i sidste kamp.

Eller som Rasmus Lauge udtrykker det over for DR:

- Vi har fået et wake-up call. Vi har set, hvad vi kan levere under et stort pres og mod et godt mandskab som Frankrig. Vi har set begge sider af, hvad der kan ske med os, og hvad vi kan præstere, siger Lauge og tilføjer:

- Det er dog sjovere at vinde, er vi blevet enige om.

Især det spillemæssige ryk fra Norge-kampen til sejren over Frankrig, har givet spilerne en optimisme frem mod EM.

- Vi har vist stor karakter og vildskab. Vi viste usikkerhed spillemæssigt mod Norge, men det så anderledes ud mod Frankrig i den sidste kamp. Det spillemæssige rykkede sig efter en dårlig kamp, som vi har analyseret og talt om, siger Lauge, der glæder sig til EM.

- Det bliver superfedt, men vi har også ting, vi skal arbejde på, selv om vi vinder over Frankrig. Vi har karaktererne og vildskaben til at levere gode forsvarskampe, så det bliver spændende, siger Lauge.

Status er fin

Det er da også det forsvarsmæssige, landstræner Nikolaj Jacobsen fremhæver i sit fremkig mod EM i Kroatien.

- Defensivt står vi godt. Vi har haft gode målmandspræstationer, og så er det klart, at vi i perioder laver for mange fejl, som gør, at vi giver vores modstandere lidt for nemme kontramål. Men hvis vi tager de ting væk, altså egne fejl, er det ikke mange mål, modstanderne scorer mod os.

Henrik Toft Hansen forlader også Golden League med en god følelse.

- Status er fin frem mod EM, siger han.

- Vi er på rette vej, men vi har stadig træninger, inden det går løs, hvor vi kan arbejde videre. Overordnet set er vi godt på vej, men der er timingmæssige ting, vi gerne vil have forbedret, siger han og fortsætter:

- Men sejren over Frankrig er en god måde at tage af sted til Kroatien på.

Nu handler det om at finpudse spillet inden den første kamp mod Ungarn på lørdag, fortæller landstræneren.

- I de sidste træninger skal vi arbejde med lidt finpudsning og detaljer, siger Nikolaj Jacobsen.

- Man kan have lige så dygtige spillere, som man vil, men har man ikke den nødvendige energi, og kan man ikke stå et godt forsvar og have gode målmænd, kommer du ikke til sidste weekend til EM. Det skal være på plads, og det begynder at ligne noget, synes jeg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter