Tre ting der gør, at Danmark slår Rusland

Danmark er kæmpefavoritter i EM-åbningskampen, mener DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

(Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Lørdag klokken 20.15 fløjtes der op til Danmarks første kamp ved EM i herrehåndbold mod Rusland. DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen peger på tre grunde til, at han ser Danmark som kæmpefavoritter.

Stærkere kollektiv

Vi har et meget stærkere kollektiv, og det har altid været kendetegnende for danske landshold. Spillerne kender efterhånden hinanden rigtig godt. Rusland har derimod igen været nødt til at starte forfra.

De har skiftet træner et par gange inden for kort tid. Det er ganske vist de samme spillere, men en træner vil altid have nye idéer og tanker med sig, der skal implementeres.

Bedre målmænd

På målmandsposten er Danmark tre eller fire klasser bedre, uanset om det er Niklas Landin eller Kevin Møller, der står. (Rusland har udtaget Vadim Bogdanov fra polske Azoty-Puławy og Victor Kireev fra Sankt Petersborg, red.)

I min optik er målmandspositionen den position, hvor man vinder håndboldkampe. Der skal vi have ti redninger mere end Rusland. Får vi det, er der også god mulighed for at løbe kontra og straffe dem på den måde.

Et år ekstra under Gudmundsson

Nu har Gudmundur Gudmundsson haft et år ekstra til at lære holdet at kende. Han ved, hvem der er ledere på og uden for banen. Han ved, hvad han skal gøre, når holdet er presset.

Det kendskab gør, at han i aften har bedre arbejdsbetingelser end mod Rusland i Qatar for et år siden.

Danmark og Rusland spiller i aften kl. 20.15. Kampen kan ses på TV2 og høres i LIGA på P3 samt følges på dr.dk/em.

Facebook
Twitter