Tre ting der gør at Danmark slår Sverige

Det danske angrebsspil kommer til at volde Sverige store problemer, og derfor vinder Danmark.

En vigtig kamp venter i aften de danske håndboldherrer, hvor de svenske naboer er modstanderen ved EM i Polen. Svenskerne kan ikke nå en plads i semifinalen, mens Danmark kan spille sig et skridt nærmere med en sejr. DR Sportens håndboldekspert giver her sine tre grunde til, at Danmark slår Sverige og spiller sig i en gruppefinale mod Tyskland onsdag.

Rutinen bliver afgørende

Der er et kæmpestort plus til det danske hold på erfaring og rutine. Vi har efterhånden et hold, der har prøvet lidt af hvert og har spillet sammen i mange turneringer.

Vi møder et meget ungt svensk hold, der har en tendens til at gå kolde, når kampene skal lukkes, hvilket man så specielt mod Rusland. De svenske spillere havde en tendens til at trække sig, og de havde ikke modet til at tage initiativ i de afgørende situationer. Der har vi mere ballast og robusthed, og det kommer til at blive afgørende.

Stabiliteten endelig fundet

Nu har vi efterhånden fundet ud af, hvordan vi skal spille, specielt defensivt. Den her stabilitet, som vi har ledt efter, fandt vi i kampen mod Ungarn og specielt i anden halvleg mod Spanien. Der er kommet noget sikkerhed og tryghed, og man har fundet ud af, hvordan man skal gøre tingene, og hvordan man holder fast i det. Stabiliteten er vigtig, og da det virker som om, vi fandt den i de seneste kampe, så vinder vi også over Sverige.

Angrebsmæssigt overlegne

I forhold til svenskerne har vi bare meget mere at byde på rent angrebsmæssigt. De har mange uprøvede spillere, og så har de en Johan Jakobsson på højre back, som får problemer mod det danske forsvar. Han er normalt en stor skudtrussel, men han er ikke stærk mand mod mand, og der har vi spillere, som kan gøre det svært for ham.

I modsætning fandt vores angrebsspil virkelig nogle løsninger med Michael Damgaard og Mikkel Hansen på banen samtidig. Mads Mensah har været god og Rasmus Lauge har præsteret godt gennem hele sæsonen, så vi har så mange muligheder. Og så har vi to stregspillere, der skiftevis stråler, så der er kæmpe forskel på, hvad vi kan præstere angrebsmæssigt i forhold til Sverige, så det kommer til at blive udslagsgivende.

Danmark og Sverige tørner sammen i aften kl. 20.30, og kampen kan følges direkte i LIGA på P3 samt dr.dk/em. TV2 sender også kampen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve