Tre ting vi lærte af Danmarks sejr over Spanien

Mikkel Hansen kan fungere som playmaker - og Michael Damgaard er mere end bare en joker.

De danske herrer er godt på vej til at spille sig i semifinalen ved EM i Polen. I aftes blev det til en sejr over Spanien på 27-23.

Danskerne var bagud store dele af kampen, men i det sidste kvarter løb Danmark fra spanierne. Og det gjorde de, ikke mindst fordi forsvaret og specielt Niklas Landin i målet virkelig spillede på et højt niveau.

Og netop Landins betydning for ikke bare det danske forsvar, men også angrebet er da også én af de ting, som DR's håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen peger på, vi lærte af sejren over Spanien:

Landin og forsvaret kan løsne op for angrebet

- Den helt store nøgle til dansk succes er det danske forsvar og målmændende – men i særdeleshed Niklas Landin. Når forsvaret er på det niveau, som det skal være, og Landin har redningerne, så kommer kontramålene, og det løsner også op i det normale angrebsspil, fordi holdet så ikke har følelsen af, at det ikke kan score mål.

- Igen i aftes fik forsvaret løftet sig i anden halvleg, ligesom det gjorde imod Ungarn. Så der er mere og mere at falde tilbage på. Og det var også fint at få Mads Mensah ind i forsvaret. Han fik stabiliseret defensiven med noget råkraft.

Mikkel Hansen kan spille playmaker

- Han havde ikke afslutningsmæssigt sin bedste dag, men han viser, at han sagtens kan gå ind i midten og spille som playmaker. Han gik ind og tog lederskab. Det så man under time out’sne, hvor han tegnede og fortalte om, hvordan angrebet skulle bygges op.

Mikkel Hansen viste mere lederskab end normalt, da Danmark søndag slog Spanien. Det vurderer Lars Krogh Jeppesen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Han går ind og styrer angrebet mere, end han plejer at gøre. Og det er en angrebsløsning, som nok ikke er sidste gang, vi kommer til at se.

Michael Damgaard er ikke bare en joker

Michael Damgaard er brandvarm. Han er ikke bare en joker, der kan blive sat ind. Nej, nu kommer han ind midt i første halvleg, og selvom der bliver råbt fra den spanske bænk, at nu kommer ham her Damgaard ind, så fyrer han bare et løbeskud af.

Spanien havde mere end svært ved at stoppe Michael Damgaard i det danske angreb. (Foto: Janek Skarzynski © Scanpix)

Han har virkelig noget energi og selvtillid. Spanierne var forberedte på ham – det ved jeg – men de kunne bare ikke styre ham. Den her unge mand kan afgøre håndboldkampe. Så det er rigtig interessant, at man har så stærk og hurtig en spiller, der kan sætte sin mand på så lille et område.

Danmark møder Sverige i sin næste kamp ved EM. Det er på tirsdag kl. 20.30. Kampen kan ses på TV 2, høres i radioen på P3 eller følges i livetekst på dr.dk/sporten.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve