Tre ting vi lærte af sejren over Rusland

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen er bekymret over det danske forsvar, men roser til gengæld Niklas Landin og den danske landstræner.

Her er de tre vigtigste ting Lars Krogh Jeppesen lærte af Danmarks sejr over Rusland.

Danmark åbnede EM i Polen ved at slå Rusland med 31-25.

DR’s håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen er tilfreds med at Danmark fik vundet, men han kunne også se mangler i det danske spil.

Her er, hvad Jeppesen fik ud af kampen.

Landin er kongen

En ting, vi lærte var, at Niklas Landin er den vigtigste spiller, vi har på det danske hold. Vi fik jo set, at vi godt kunne vinde uden Mikkel Hansen angrebsmæssigt; Michael Damgaard spiller altså på et ret højt niveau. Men Landin er der ingen, der når til sokkeholderne, og kan han holde dette niveau, kan han redde meget for det danske hold, for forsvarsspillet var ikke godt i første halvleg. Han kan vinde kampe for Danmark alene, når de hakker så meget både defensivt og angrebsmæssigt.

Modig landstræner

Gudmundur Gudmundsson tør spille uden Mikkel Hansen, når kampe skal afgøres. Det er noget nyt, for han plejer at være inde på de tidspunkter. Men der må man sige, at Gudmundsson har fået mere kendskab til dette hold, hvilket han ikke havde for et år siden. Nu har han fået et ekstra år på bagen, og kendskabet til hver enkelt spiller og til kollektivet er større nu. Havde du sagt til mig inden turneringen, at Mikkel Hansen skulle sidde på bænken i slutningen af den første kamp mod Rusland, hvor der står uafgjort, så ville jeg sige: ”Nej, det tror jeg ikke”. Træneren har altså modet til at holde Mikkel Hansen ude i de afgørende faser.

Skrøbeligt forsvar

Der er forsat kæmpe store afstemningsproblemer i det danske forsvar. Det blev bedre i anden halvleg, men havde det ikke været for Landin i første halvleg, havde vi været bagud ved pausen med fem mål. Så der er mange ting, der skal forbedres, så man ikke får en ny dårlig første halvleg i næste kamp. Der er meget at arbejde med på hvildagen med at få set video og få afstemt, hvordan man vil dække op. Også i forhold til hvilke spillere, der skal hvad. Skal Henrik Møllgaard, Henrik Toft og Jesper Nøddesbo lige langt frem, eller skal man ændre i konceptet afhængigt af, hvem der spiller på back-positionerne? Der er nok at tage fat på dér i forhold til udfordringerne i den danske defensiv.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve