Ungarsk lydinferno venter Danmark: Det kan blive en fordel

Danmark kommer i EM-premieren under et stort tryk fra et talstærkt ungarsk publikum, men det bekymrer ikke de danske spillere.

De ungarske spillere kan se frem til solid opbakning i kampen mod Danmark. (Foto: MIKAEL FRITZON © Scanpix)

En køretur på 31 minutter.

Det er, hvad det tager at bevæge sig fra grænsen mellem Ungarn og Kroatien til Varaždin Arena i det nordlige Kroatien, hvor Danmark lørdag aften møder netop Ungarn i første puljekamp ved EM.

Derfor forventer arrangørerne et massivt ungarsk opbud i arenaen, og man kan være sikker på, at de rød-, hvid- og grønklædte håndboldfanatikerne fra den centraleuropæiske republik bliver synlige både visuelt og i lydbilledet.

- Når du møder Ungarn, er det næsten ligegyldigt, hvor i verden du spiller. Så skal der nok være masser af ungarere på tribunerne. De går altid op i både deres klubhold og landshold med ild og sjæl, siger Niklas Landin til DR Sporten.

Den danske landsholdskeeper har mødt ungarske både klub- og landshold mange gange i karrieren og ved, hvad der venter de danske tropper.

- Det er altid sjovt at spille for fulde huse og lidt modgang fra sidelinjen er med til at tænde én som spiller, forklarer Danmarks sidste skanse.

Vant til hektiske udebaner

Der er plads til 5.200 tilskuere i Varaždin Arena, som stort set er udsolgt på alle kampdage, især takket være det mange ungarere, som ventes at krydse den kroatiske grænse.

- Vi er tæt på den ungarske grænse, så det vil være naturligt, at det kommer til at ligne en ungarsk hjemmebane, men det tror jeg ikke er skidt for vores hold, mener Henrik Møllgaard, der så sent som i november var på udebane i Ungarn for at møde Veszprem med sin franske klub, Paris Saint-Germain.

- Vi har mange spillere, som er vant til at spille på hektiske udebaner og flere af os tænder lige lidt ekstra, når det koger og publikum er imod os. Så jeg tror faktisk godt, at det kan ende med at være en dansk fordel, spår Henrik Møllgaard.

Heller ikke en af holdets yngre spillere Niclas Kirkeløkke skræmmes af tanken om et ungarsk inferno.

- Når udeholdet har mange fans med, sætter man sig op på en anden måde. Det er selvfølgelig fedest at have egne fans i ryggen, men når der er mange modstanderfans, bliver man opsat på at gøre dem tavse, siger fynboen med forhåbning i stemmen.

Om Danmark gør tribunerne tavse i kampen mod Ungarn kan se på TV2 eller høre i LIGA kl. 20:30.

Facebook
Twitter