VIDEO Gode venner og mindgames: Når klubkammerater står på den anden side

Til dagligt er en lang række af de danske og svenske håndboldspillere holdkammerater. Tirsdag er de fjender.

Der er både point og håneret på spil, når Danmark og Sverige mødes i et klassisk - og vigtigt - nordisk derby tirsdag aften.

- Det er jo en special match, helt klart. Det bliver en vigtig kamp mod gode venner, siger Mattias Andersen, der til dagligt er klubkammerater med fem danskere i tyske Flensburg-Handewitt.

- Det bliver da sjovt. Det glæder jeg mig da til. Det er ikke mange gange, jeg har prøvet det, møde så mange, jeg spiller i klub med, så det bliver interessant, tilføjer danske Rasmus Lauge, der ligeledes spiller i Flensburg.

Mindgames

Og mens en normal håndboldkamp som oftest bliver afgjort på baggrund af de ting, der sker på banen, er det måske netop i morgen, at det mentale spil bliver afgørende for udfaldet:

- Selvfølgelig betyder den måske lidt mere. Også i følelser. Selvfølgelig, vi kender også alle spillere rigtig godt, og de kender os, så det bliver meget mindgames, tror jeg, siger Niklas Ekberg. Han spiller i tyske Kiel med Nicklas Landin og Mads Mensah Larsen.

Men den svensk-danske relation begrænser sig ikke kun til banen - der er sågar en dansker, der har en svensk bedre halvdel siddende hjemme i dagligstuen.

- Jeg har fået billeder derhjemme fra, at sønnen sidder i en dansk landsholdstrøje, og det tror og håber jeg også på, han gør i morgen, siger Henrik Toft Hansen.

Danmark møder Sverige kl. 20.30. Du kan se kampen på TV 2, høre den i radioen på P3 eller følge den i livetekst på dr.dk/sporten