VIDEO Mikkel Hansen om presset: Man må tage huggene

Landsholdets stjerne forstår godt det store pres, som han er vant til.

Mikkel Hansen gider virkelig ikke spille mod Frankrig.

Efter de to skuffende kampe mod Sverige og Tyskland, som betød, at Danmark er færdig ved EM, har landstræner Gudmundur Gudmundsson snakket om det store pres på håndboldlandsholdet.

Islændingen mener, at pressen har haft for store forventninger og efterspørger i stedet ydmyghed, men landsholdets stjerne, Mikkel Hansen, forstår godt de hug, han og holdkammeraterne nu får.

- Jeg er vant til, at der er meget pres på ens skuldre. Både på klubhold og her på landsholdet. Det har været der i noget tid, og det er vel meget normalt, når man har et godt hold, og når man melder ud, at man gerne vil i en semifinale. Så må man også tage de hug, man får, når man ikke opnår det, siger Mikkel Hansen til DR.

Risiko for skader

Inden Danmark kan rejse hjem fra Polen venter fredag en placeringskamp mod Frankrig. Danmark er dog allerede sikker på at skulle spille OL-kvalifikation til marts, og Frankrig har sikret sig OL-billet. Dermed er kampen betydningsløs.

Nu venter en placeringskamp. Kan man sætte sig op til den?

- Det er i hvert fald meget svært. Det har jeg slet ikke tænkt på endnu. Kampen er så ligegyldig, også med det kampprogram, vi alle har. Jeg kunne se meningen, hvis vi skulle spille om OL, men for begge hold er der ingenting at spille for. Så det ville jo være virkelig rart, hvis sådan en kamp blev aflyst. Det er bare én stor mulighed for at blive skadet, siger Hansen.

Danmark og Frankrig mødes fredag klokken 18.30 i kampen om femtepladsen ved EM. Opgøret vises på TV2.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve