Det lærte vi af nedturen mod Tyskland

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen er skuffet over landstræner Gudmundur Gudmundssons dispositioner.

Det gik langt fra som håbet og forventet, da de danske håndboldherrer med blot et enkelt point mod et ungt tysk hold kunne sikre sig en plads i EM-finalen. I stedet virkede det danske spil forkrampet og spillerne nervøse.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen peger på tre ting, der ikke fungerede i nederlaget mod Tyskland og i EM-turneringen generelt.

Intet modsvar på højt pres

Vi er utroligt sårbare i vores angrebsspil, når modstandernes forsvar lægger sig højt og tager initiativ. Vores venstreback og vores playmaker bliver derfor taget ud af spillet. Dermed skal presset komme fra højre side, hvor vi i øjeblikket ikke har midlerne - hverken i form af spillere eller systemer - til at få det løst.

Gummiben trods stor erfaring

Vi virkede ekstremt hæmmede af kampens betydning, mens de unge tyskere - der havde alt at vinde og intet at tabe - spillede anderledes frit og havde modet til at gå på mål. Det på trods af, at det danske hold har prøvet meget mere end tyskerne, og har stået i vigtige kampe ved adskillige slutrunder.

Uforløst potentiale

Gudmundur Gudmundsson må for anden slutrunde i træk sande, at han skuffer stort både spille- og resultatmæssigt. Specielt angrebsmæssigt er det skuffende at se, at tempoet og spillet generelt aldrig ramte det nødvendige niveau.

Formåede aldrig at forløse potentialet i en god og bred dansk trup, men satsede på for få heste. Dermed blev Danmark alt for sårbare, når profilerne ikke leverede.

Symboliseret ved Rasmus Lauge, der gik ind til turneringen efter en fornem sæson som førsteplaymaker, men som Gudmundsson fik reduceret til marginalspiller og blot gav sammenlagt 64 minutter over seks kampe.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve