Øst under hårdt fodboldpres i Polen

Det ligner noget, en gal nordmand har udtænkt, når håndboldherrerne brager sammen i fodbold under EM i Polen.

Spillestilen er åbenlyst norsk inspireret. Nærmere betegnet er de danske håndboldherrer influeret af den gummistøvlebærende tidligere norske landstræner, Egil ’Drillo’ Olsen, der gjorde lange bolde til en folkesport i Norge i halvfemserne.

De små hurtige tikitaka-kombinationer a la FC Barcelona på midten af banen er ikke-eksisterende, og når det er allerværst ligner kampene noget fra dengang, DR Sporten havde rettigheder til kick and rush-fodbold fra knoldede fodboldbaner rundt omkring i England.

Vi taler om de prestigefyldte fodboldkampe mellem hold Øst og Vest før håndboldherrernes træningspas ved EM i Polen. Sambabold er det ikke, men intensiteten fejler intet i de prestigefyldte fodboldkampe i Polen.

- Jeg spiller på instinkt. Jeg har ikke så meget andet at spille på. Mine fodboldevner er simpelthen så sløje, siger Jesper Nøddesbo, der udover en total mangel på boldkontrol med fødderne også lider af markante placeringsvanskeligheder.

Stregspilleren virker ganske enkelt uskolet.

- Mine manglende evner er i virkeligheden en af mine store styrker. Jeg ved, jeg er dårlig, så jeg holder det simpelt. Losser så meget, jeg kan. Generelt har vi dog et kompetent jydehold, hvor vi i år har signet en svensk målmand, der er gået ind og leveret nogle pragtpræstationer, siger Jesper Nøddesbo om den noget kontroversielle signing af målmandstræner Tomas Svensson, der med fødested i Eskilstuna må siges at presse definitionen af en jyde til det yderste.

Interne problemer

Selvsamme Svensson måtte ved fredagens træning se sig passeret af et missil, sendt af sted af en herrelandsholdets dygtigste i spillet med fødderne, Lasse Svan, der ikke er bleg for at kalde det EM’s flotteste scoring.

- Det var et fantastisk mål. Jeg husker ikke, hvem der tager løbet til forreste stolpe og trækker hele forsvaret med, men det åbner op for en lang aflevering til bagerste stolpe, og så rammer jeg den lidt bedre end normalt. Den sad meget godt. Vi kan roligt kalde det turneringens mål, lyder det selvtillidsfuldt fra Lasse Svan, der ellers kan melde om store interne problemer på et presset Øst-hold.

- Vi haft store problemer med organisationen på holdet. Der har været store disciplinære problemer, selvom det så bedre ud i dag. Vi er bagud med fire kampe, tror jeg, så vi er ret pressede. Nu spidser det til. Vi skal vinde resten for bare at få uafgjort.

Blandt håndboldlandsholdets bedste fodboldspillere bør også nævnes en type som højrefløjen Hans Lindberg, der er udstyret med så udsøgt et venstreben, at fodboldlandsholdets nye træner, Åge Hareide, måske burde slå sin vej forbi Polen på et tidspunkt.

Også Henrik Møllgaard har markeret sig i fodboldkampene i Polen, hvor han har leveret flere spændende fortolkninger af den klassiske tæmning af en fodbold og tidligt i turneringen scorede et hovedstødmål, der gav mindelser om tyske Oliver Bierhoffs storhedstid.

Søndag aften må de danske håndboldherrer lægge fodbolden fra sig, når det gælder den første kamp i mellemrund mod Spanien i Wroclaw i den historiske arena Hale Stulecia.

Du kan se Lasse Svans flugter i klippet øverst.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve