VIDEO Gudmundsson savner ydmyghed omkring landsholdet

Spillerne er mærket af et stort forventningspres og frygter måske de afgørende situationer.

Håndboldlandstræner Gudmundur Gudmundsson var tydeligt skuffet over det glippede EM-semifinale, da han talte foran de danske journalister i Polen. Ikke mindst fordi at han føler, at det hele er kørt lidt af sporet:

- Jeg synes, og det har jeg sagt flere gange, at vi har et meget godt landshold. Men det har udviklet sig på en måde, så forventningerne er, at vi skal vinde alle kampene. Ligegyldigt hvilket hold vi spiller imod.

- Det har udviklet sig på en måde, så vi næsten ikke kan glæde os over sejre. For eksempel mod Rusland, hvor holdet bliver kritiseret for ikke at spille godt nok forsvar. Hvorfor kan vi ikke afgøre kampen i første halvleg? Hvorfor er det en tæt kamp i 50 minutter? Hvorfor spiller Mikkel Hansen ikke i anden halvleg? Og så videre.

Netop i kampen mod Rusland trak Danmark fra til sidst og vandt med overbevisende seks mål. I de to sidste mellemrundekampe mod Sverige og Tyskland gik det som bekendt noget anderledes med uafgjort og nederlag.

Frygter "crunch time"

Derfor missede Danmark den anden semifinale under Gudmundur Gudmundsson, der erkender, at holdet skal arbejde meget med det mentale pres.

- For min side er det ligegyldigt, men jeg synes, spillerne bliver påvirkede af det, siger Gudmundsson og henviser senere til afslutningen på kampene:

- Vi er landet i en situation, hvor vi måske frygter det, når vi kommer til ”crunch time” i kampene. Det er vores største opgave at få det ændret.

I playeren herover kan du se hele Gudmundur Gudmundssons tale fra torsdagens pressemøde.

Og så kan du følge med, når Danmark spiller om femte- og sjettepladsen mod Frankrig. Tænd bare for LIGA P3 fredag aften klokken 18.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve