Wahnsinn! Medier hylder det tyske håndboldmirakel

De tyske medier elsker historien om nationens underdogs, der vandt EM-guldet foran alle favoritterne.

Germany's goalkeeper Andreas Wolff (C) celebrates with his teammates after winning the final match of the Men's 2016 EHF European Handball Championship between Germany and Spain in Krakow on January 31, 2016. Germany won the match 24:17. / AFP / ATTILA KISBENEDEK (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)

I sportslig sammenhæng er det sjældent, at Tyskland får lov til at gå ind til en slutrunde uden et gram favoritværdighed på skuldrene.

Efter mange års nedtur for tysk håndbold var det situationen for landsholdet inden EM-slutrunden i Polen, og det har fået de tyske medier til at flyde over med nærmest vantro jubel efter den overbevisende finalesejr over Spanien.

Tabloidavisen Bild skriger glæden ud på sin hjemmeside og omtaler den tyske triumf som et håndboldmirakel.

(© Bild)

Liveopdateringen på kicker.de kalder det slet og ret 'vanvid', at Tyskland er blevet europamester.

(© Kicker)

På Hamburger Morgenpost holder man sig heller ikke tilbage. 'Sensationen i Krakow! UFATTELIGT, EUROPAMESTER' lyder tophistorien på hjemmesiden i minutterne efter sidste fløjt.

(© Hamburger Morgenpost)

En af landets største aviser, Focus, skriver, at Spanien var chanceløs i finalen, og at de tyske spillere er fantastiske.

(© Focus)

Særligt en spiller får masser af lovord med på vejen, og det er målvogter Andreas Wolff, der i finalen diskede op med en redningsprocent på 48 procent.

(© Der Spiegel)

Express udnævner Wolff til tyskernes EM-titan ogf bringer desuden lykønskninger til holdet fra blandt andre Franz Beckenbauer og bundespræsident Joachim Gauck.

(© Express)

Tyskland vandt senest europamesterskabet i 2004, men har i de mellemliggende år ved flere lejligheder haft svært ved overhovedet at kvalificere sig til slutrunderne.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve