Dansk stregspiller ser frem til brydekamp med stærk serber

De danske håndboldkvinder møder tirsdag aften Serbien ved EM. Danskerne får maksimale fire point med videre, hvis det bliver til sejr.

Kathrine Heindahl ser frem til en hård kamp på stregen mod Serbien. (Foto: LOIC VENANCE © Scanpix)

De måler begge to 184 centimeter, men tyngden er Dragana Cvijic’ favør. Serberen vejer 88 kilo, knap ti kilo mere end danske Kathrine Heindahl.

Der er dermed lagt op til en uvant brydekamp for Heindahl, som normalt er sine modstandere fysisk overlegne på stregen, når håndboldkvinderne tirsdag aften møder Serbien.

- Det bliver fedt at spille mod hende. Nu møder jeg en spiller, der er større end mig selv for en gangs skyld, så det håber jeg, bliver en fed kamp, siger Heindahl.

To gange i karrieren er Cvijic blevet kåret til den bedste spiller i Serbien. Men den 28-årige stregspillers kvaliteter får ikke lov at komme i spil, hvis danskerne tvinger hende til at bevæge sig mere end højst nødvendigt.

- Vi skal bruge det, at vi har flere spillere, der er hurtigere end hende. Så i stedet for den direkte brydekamp, skal man forsøge at komme ud og løbe med hende.

Vigtigt med sejr

Danskerne har vundet de to første kampe ved EM, og bliver det også til en sejr over Serbien, kan Klavs Bruun Jørgensens mandskab tage maksimale fire point med videre til mellemrunden.

Her vil Danmark blive parret med gruppe C, som tæller stærke mandskaber som Frankrig, Rusland og Montenegro. Derfor er kampen i aften ikke uden betydning, tværtimod, fortæller Katrine Heindahl:

- Det er en rigtig godt pulje, vi kan komme over i, så hvis vi kan komme videre med fire point, kan det blive altafgørende for vores muligheder for at gå videre til semifinalen.

Kampen mellem Danmark og Serbien går i gang kl. 21.00. I TV kan kampen ses på TV2, den kan også høres i radioen i LIGA på P3 eller følges på dr.dk/sporten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter