Ekspert: Tre grunde til at Danmark kan overraske mod Rusland

Lars Krogh Jeppesen ser på, hvordan håndboldkvinderne kan overraske mod Rusland i mandagens EM-brag.

Stine Jørgensen (tv) og Anna Sen var begge med, da Danmark og Rusland mødtes ved EM for to år siden. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Hvis kvindelandsholdet i håndbold skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om en plads i EM-semifinalen, kræver det en sejr over Rusland mandag aften.

Efter nederlag til Serbien og Frankrig er Danmark pisket til sejr mod Rusland, der er blandt favoritterne ved slutrunden i Frankrig. Derfor er Danmark også underdogs i mandagens opgør, men der er begrundet håb om en dansk jubelaften.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen giver her sit bud på tre grunde til, at Danmark kan overraske og vinde over Rusland.

Danmark har et ekstra gear

- Det danske hold har et gear, som vi ikke har set endnu. Særligt i de to sidste kampe mod Serbien og Frankrig, hvor man har formået at være bagud med ni mål i løbet af kampen. Det er sidste chance nu for at vise niveauet frem og få stabiliseret forsvaret.

- Danmark har et gear ekstra, og det forventer jeg, at vi får at se i aftenens kamp.

Ressourcer

- Danmark kommer ind til kampen med tre fridage, hvor man har kunnet træne, og hvor humøret har fået et løft. Det kunne jeg tydeligt mærke ved søndagens træning, hvor spillerne virkede positive og optimistiske.

- Rusland kommer fra en kamp søndag aften. Det var ikke verdens hårdeste kamp, men det omfatter stadig opvarmning, minutter på banen og sen sengetid. Anna Vyakhireva og Daria Dimitrieva har de vigtigste roller på det russiske hold, og de spillede altså rigtig mange minutter i søndagens kamp.

- Hvis Danmark kan sætte fart i kampen, kan det blive en fordel.

Keeperduellen

- Rusland tilhører favoritfeltet ved EM, men i modsætning til for eksempel Frankrig og Norge har Rusland altid været udfordret på målmandspladsen. Anna Sedolkina overraskede søndag og stod med 39 i redningsprocent, men normalt ligger de russiske keepere ikke særligt højt. Omkring 30-31 procent.

- Rusland er et af de allerbedste kontrahold, men hvis du fjerner redningerne fra deres målmænd, så bliver der ikke så meget at løbe på. Det vil selvfølgelig øge Danmarks chancer. Jeg tror ikke på, at Sedolkina kan stå med 39 procent igen, og det vil gå ud over deres kontrafase.

- Omvendt vil jeg sige, at de danske keepere har et helt andet niveau, end de har vist hidtil. De skal ikke ligge med et snit på under 30 procent. Jeg forventer et løft hos enten Althea Reinhardt eller Sandra Toft.

Kampen mellem Danmark og Rusland spilles klokken 18.00. Du kan følge opgøret i LIGA på P3 eller se med på TV 2.

Facebook
Twitter