Ekspert: Tre grunde til at Danmarks håndboldkvinder vinder gruppen

Lars Krogh Jeppesen har set nærmere på tre ting, der taler for en dansk sejr over Serbien i tirsdagens EM-kamp.

Anne Mette Hansen og resten af det danske landshold spiller tirsdag aften mod Serbien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er godt med selvtillid i de danske håndboldkvinder, der har lagt fra land med to sejre ud af to mulige ved EM i Frankrig.

Holdet er dermed sikre på at få point med over i mellemrunden, men hvor mange, det bliver til, er spørgsmålet, som skal besvares i aften.

Her står Danmark over for Serbien, som har slået Polen, men søndag tabte knebent til Sverige. Danmark kan vinde gruppen, og tage maksimumpoint med over i mellemrunden, med en sejr.

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, giver her sit bud på de tre faktorer, som taler for en sejr til Danmark inden gruppefinalen.

Forskellen på de to holds keepere

- Althea Reinhardt stod en flot første kamp, og Sandra Toft stod en meget anden kamp. Sammenlagt har de to 28 redninger, og begge keepere er kommet godt ind i turneringen, så hvis én af dem ikke fungerer, så er muligheden for, at den anden kan komme ind og bidrage, stor.

- Serbiens to keepere, Katarina Tomasevic og Marija Colic, har haft 16 redninger sammenlagt. De har ikke det samme niveau som Toft og Reinhardt, og er slet ikke kommet ind i turneringen på samme måde som danskerne. Kan Danmark vinde målmandsduellen klart og tydeligt, så vil det give rigtig gode forudsætninger for en dansk sejr.

Bredden på Danmarks hold

- Vi har altid fortalt os selv i Danmark, at vi har mange gode spillere og en bred trup. Forskellen bare, at Klavs Bruun Jørgensen i år bruger – det har vi set i de to første kampe. Han har formået at få alle spillere på holdet i gang, og den eneste spiller, som ikke har scoret et mål, er Lotte Grigel.

- Serbien bruger meget de samme spillere, og i modsætning til Danmark, så har Serbien stadig fire spillere i truppen, som ikke har været på banen. De spiller smalt, og hvis Danmark kan sætte fart i opgøret, tvinge dem til at løbe meget, så kan det blive afgørende.

Selvtillid efter god start

- Den danske start, og spillet generelt, har været god. Man kan mærke på truppen, at de har proppet godt med selvtillid i bagagen. Det er vigtigt, at man kan blive det, som vi populært kalder et turneringshold, og der må vi sige, at Danmark har taget et stort skridt i den rigtige retning. Godt humør og selvtillid giver bare bedre præstationer.

- Serbien kommer godt nok med en sejr, men også et nederlag mod Sverige, hvor de havde store problemer med at score mål, så det er to hold, der kommer med to forskellige udgangspunkter.

Danmark og Serbien mødes klokken 21.00.

Facebook
Twitter