Ekspert: Tre ting der skal lykkes hvis Danmark skal slå Montenegros vildskab

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen ser på, hvad håndboldkvinderne skal gøre for at vinde over Montenegro i onsdagens EM-opgør.

Danmark fik den montenegrinske vildskab at følge ved VM for et år siden. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tre nederlag i træk og en negativ målscorer på 22 mål. Det er facit efter kvindelandsholdets seneste tre kampe ved EM.

Derfor skal der også en sejr til mod Montenegro onsdag i den sidste mellemrundekamp, hvis Danmark skal gøre sig nogen forhåbninger om at forlænge EM-oplevelsen.

Slår landsholdet Montenegro kan det give en ekstra kamp fredag om femte-sjettepladsen, mens et nederlag betyder, at EM er slut.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen forklarer her de tre ting, der skal lykkes, hvis Danmark skal vinde over Montenegro.

Vildskaben skal slippes fri

- Hvis det danske landshold skal slå Montenegro, så er skal man altså sørge for at matche den vildskab, som det montenegrinske hold kommer med. De har to sejre i ryggen, og det er et hold, der er aggressive. De er trænet af svenske Per Johansson, som står for at holde knappen helt i bund. Han går til stregen. Han går også over stregen, men jeg synes faktisk i nogle sammenhænge, at det er befriende.

Montenegro slog Danmark 31-24 ved VM i december sidste år. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Klavs Bruun Jørgensen bliver også nødt til at matche Per Johanssons aggressivitet. Det bliver hektisk, og Klavs Bruun må ikke ligge under for ham, og han er sindssyg i nogle sammenhæng, men på den fede måde, synes jeg.

- Det bliver en vild kamp, og på nogle parameter også en brutal kamp. Den brutalitet skal man kunne matche. Det er live eller død for det montenegrinske hold, og det kommer vi til at se. Det skal det også være for det danske landshold, ellers så taber vi.

Keeperne skal lukke af

- Målvogtere hænger naturligvis sammen med forsvar, men de danske keepere og i særdeleshed Sandra Toft skal simpelthen op i et højere gear, hvis vi skal en chance mod Montenegro. Hun har haft én god kamp og så fire langt under niveau. Det er nødt til at blive bedre. Althea Reinhardt har haft én god kamp, to der var acceptable og så to knap så gode kampe. Det kan også gøres bedre.

- Det er virkelig brug for redninger for at få tro på, at forsvaret virker, for at få gang i kontrafasen, men frem for alt for at vi kan få gennemopbygget den selvtillid, som er blevet suget ud af det danske hold.

Profilerne skal gå forrest

- De danske profiler skal til at steppe op og vise, hvad de er lavet af. Den danske præstation har været skuffende, så nu er det sidste chance for rigtig mange af de danske spillere for at spille et brag af en kamp. Hvis man taber, så tager man hjem og sætter sig ned og holder jul, og det bliver ikke nemt, når man har underpræsteret.

- Det er sidste chance for at vise sig frem for Danmark, men frem for alt for dem selv og deres egen selvforståelse. Det håber jeg kan være med til at motivere dem. Jeg ved, at der har været møde efter nederlaget til Rusland, hvor spillerne har set hinanden i øjnene. Nu smider man sgu alt, hvad man overhovedet har af energi ind i opgøret mod Montenegro, og det skal man kunne se på præstationen.

Kampen mellem Danmark og Montenegro spilles klokken 15.45. Du kan følge opgøret i LIGA på P3 eller se med på TV 2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk