EM-succes kommer bag på Ulrik Wilbek

Den tidligere landstræner og sportschef er positivt overrasket over kvindelandsholdets præstation.

Ulrik Wilbek og Klavs Bruun Jørgensen dengang de var henholdsvis landstræner og assistent på det mandlige landshold. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Siden Ulrik Wilbeks afgang som sportschef i Dansk Håndbold Forbund, har der – med få undtagelser – været tavshed fra manden, der om nogen fik dansk håndbold og succes til at rime.

Men kvindelandsholdets EM-succes har i den grad varmet Wilbek, som ikke havde troet at holdet allerede nu var på det niveau.

- Jeg glæder mig utrolig meget over kvindelandsholdets EM-semifinale, og jeg er glad over niveauet der bliver spillet på og stolt over at se, hvor langt Klavs Bruun Jørgensen og staben har drevet det, siger Ulrik Wilbek til DR Sporten.

Ros til de unge spillere

Håndbold-året 2016 ender med at blive et historisk godt år for de danske landshold og alle harpiks-elskere. U-VM-guld til de danske kvinder, OL-guld til det mandlige landshold og nu en EM-semifinale til et kraftigt undertippet dansk kvindelandshold.

- Det kommer bag på mig, at de allerede nu når frem til semifinalen ved EM.

- Det er flot, at så unge spillere som Anne Mette Hansen, Line Haugsted og Mette Tranborg i den grad kan være nøglespillere på et stabilt højt niveau, siger den tidligere sportschef.

Wilbek ønsker ikke at forholde sig til sin egen aktie i EM-semifinalen, eller give et bud på, hvordan han vurderer Danmarks chancer mod Holland i aften.

Kampen begynder 18.15 og kan høres i LIGA på P3, følges live i tekst her på siden eller ses på TV2.

Facebook
Twitter