Hvem er EM's favoritter? Norge kan presses af verdensmestre

EM-slutrunden starter torsdag aften, så vi har set nærmere på, hvem der er favoritter til at vinde det hele.

EM i Håndbold for kvinder i Helsingborg 13.12.2016 Norge vinder over Ungarn. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Torsdag aften bliver EM-slutrunden i kvindehåndbold kastet i gang, når værterne Frankrig møder stærke Rusland. Det kan allerede der meget vel blive en af de mest interessante kampe ved hele turneringen.

Men hvordan er det egentlig lige, at favoritværdigheden skal fordeles? Er det bare Norge, der som altid er storfavoritter, eller er der også andre nationer, der kan presse håndboldstormagten?

Og hvordan er Danmarks chancer egentligt? Vi har snakket med DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, og han har herunder set nærmere på, hvem der formentlig er europamester, når turneringen er slut.

De store favoritter

Norge

De største favoritter er som altid Norge. Det er egentlig paradoksalt, når man ser på, at de faktisk er blevet ramt af en del skader. Man har mistet Nora Mørk, og så mistede man også Amanda Kurtevic lige her op til EM. Men på trods af det har de et dygtigt mandskab.

Vigtigst for dem er, at de har en virkelig god defensiv, og så er de nok dem af favoritterne, som er stærkest besat på målvogterpladsen. Så Norge er for mig de helt store favoritter.

Veronica Kristiansen er den helt store profil på det norske landshold. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Der kommer hele tiden nogle nye profiler fra Norge, men det er også det forbund, som bruger flest penge i deres udvikling.

Frankrig

Man skal selvfølgelig også holde øje med de franske verdensmestre. Det er et rigtig dygtigt hold med en stor fysik med en fremragende keeper i Amandine Leynaud.

Det giver også altid noget at kunne spille på hjemmebane, hvis man spiller i en fuldstændig fyldt hal. Man plejer at sige, at det altid lige giver de her 10-15 procent. Det kan også give en lille tand mere af de her marginalkendelser fra dommerne, som i sidste ende kan blive meget afgørende.

Når man kommer som verdensmester og skal spille europamesterskab på hjemmebane, så er man selvfølgelig favorit. De har både rutinen og spillerne til at komme over det pres, der eventuelt kan følge med favoritværdigheden.

Outsiderne

Holland

Holland ligger lige under de to favoritter, men de har så mistet Danick Snelder til en skade. Hun er en vigtig brik i defensiven, og så har Yvette Broch også valgt at stoppe sin karriere. Det har givet to store huller på det hollandske hold.

Klavs Bruun Jørgensen og Helle Thomsen. Sidstnævnte er landstræner for Holland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det giver nogle problemer for Helle Thomsen, der er træner for det her hold. Tess Wester er heller ikke på det niveau, som hun tidligere har været de andre år. Hun har ikke spillet så meget i Odense, og når hun har spillet, så har det ikke været imponerende.

Rusland

Det går godt ovre i Rostov-Don, hvor mange af de russiske landsholdsspillere spiller, og det betyder, at de kommer ind til slutrunden med masser af selvtillid. Rusland mangler dog lidt i forhold til det kollektive spil sammenlignet med de andre nationer.

De mangler også på målvogter-positionen i forhold til de tre andre, hvor de må føle sig overmatchet. Det er dog et virkelig dygtigt håndboldhold på grund af nogle store profiler.

Alle de andre

Der er en masse outsidere i turneringen. Du kan godt placere Danmark i den gruppe. Det kræver selvfølgelig, at alt spiller. Jeg synes, at danskerne ligger lige under de øverste.

Spanien har også vist virkelig godt spil her op til slutrunden, og så er der et hold som Montenegro, som altid kommer med en masse fysik bare for at nævne nogle af dem. Rumænien med Cristina Neagu kunne også være en mulighed.

Facebook
Twitter