Klavs Bruun efter EM-avancement: 'Jeg er utrolig stolt af spillerne'

Den danske landstræner var mere end tilfreds med den præstation, som det danske kvindelandshold lagde for dagen mod Polen.

Klavs Bruun Jørgensen deler roser ud til sine spillere efter sejren over Polen. (Foto: EDDY LEMAISTRE © Scanpix)

Danmark fortsatte søndag de gode, offensive takter, da Polen blev nedlagt med 28-21 ved EM i Frankrig.

Derfor var det en stærkt tilfreds landstræner, der efter sejren delte roser ud til sine spillere.

- Jeg er selvfølgelig utrolig stolt. En ting er at vinde stort og sikkert, men at vi kan skifte så meget, uden at kvaliteten falder, det er jeg svært tilfreds med. Det var det, jeg havde håbet med den her trup, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Inden kampen havde han blæst til angreb mod de tunge, polske spillere, der har haft en tendens til at falde i kadence som kampene skrider frem.

Sådan kunne kampbilledet også tolkes i dagens opgør, hvor Danmark først for alvor stak af i anden halvleg.

- Hvis man går ind med den indstilling, at man håber, de andre knækker, så går det galt. Vi ville køre på og spille vores spil, uanset om vi var foran eller bagud, siger landstræneren.

Jørgensen tog revanche

I startopstillingen havde Klavs Bruun Jørgensen givet genvalg til den unge Viborg-spiller, Kristina Jørgensen, der i fredagens kamp mod Sverige ikke just fik en drømmeåbning på EM.

Efter blot fem minutter havde Jørgensen allerede trukket to udvisninger til sig, og det kunne ses på den unge spillers reaktion på bænken.

Den danske landstræner tøvede dog ikke med at sætte Jørgensen i spil mod Polen.

- Jeg var ikke i tvivl om, at hun skulle starte inde igen. Jeg har stor tiltro til hendes evner, og det har hun gjort sig fortjent til gennem hendes præstationer for os, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den unge spiller scorede fem gange i sejren, og det giver selvtillid fremadrettet, fortæller Kristina Jørgensen.

- Det betyder meget at komme ordentligt ind i turneringen, og at få en god sejr sammen med pigerne.

- Det er klart, at jeg bare skal kæmpe videre, så det kom hurtigt ud af hovedet. Det fungerede fint i dag, og de andre er gode til at sætte mig op, så det var fedt, siger Kristina Jørgensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk