Klavs Bruun Jørgensen vil have flere landsholdsspillere til udlandet

Kun tre danske landsholdspillere spiller i dag i udenlandske klubber.

Modsat herrelandsholdet spiller næsten alle kvindelige landsholdsspiller i den hjemlige liga. (Foto: EDDY LEMAISTRE © Scanpix)

Der er Anne Mette Hansen fra ungarske Györ, Lotte Grigel fra Debrechen i Ungarn og Fie Woller fra tyske Bietigheim.

Tre ud af 18 benyttede EM-spillere har deres daglig klubliv i udlandet, og det må meget gerne blive ændret, hvis det står til landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Det er bare en anden tænding, en anden hårdhed, nogle flere muskler og en anden kølighed, der skal til ved et EM end hjemme i ligaen, siger han efter slutrunden, hvor Danmark var langt fra Europas bedste.

Herrelandsholdet er rejst ud

Hvor kvindelandsholdets spillere i høj grad gør sig i den hjemlige liga, er situationen stik modsat hos håndboldherrerne. Blot to ud af 16 i sidste års EM-trup spillede i håndboldligaen.

- Jeg kan jo se, at Anne Mette Hansen vokser og vokser, hun er stadig ung, men spiller i en af Europas største klubber. Det vil være fint, hvis vi får nogle flere ud og spiller for at stå på egne ben, siger landstræneren.

Klavs Bruun Jørgensen spillede som aktiv selv flere sæsoner hos Wallau Massenheim i den tyske bundesliga.

- Det giver noget mere hårdhed at skulle stå på egne ben, og man bliver mere klar til en slutrunde, hvor der er et andet pres, mener han.

Hovedparten af de hjemlige landsholdsspillere bliver dog matchet i Europæisk håndbold, da både Odense og København Håndbold spiller med i Champions League.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk