Klavs Bruun Jørgensens EM-kanin er mor: ’Det har gjort mig bedre på banen’

Anne Cecilie La Cour var den store overraskelse i Klavs Bruun Jørgensens EM-trup, men hun er klar til opgaven.

- Jeg blev lidt paf. Man går og drømmer om det, men jeg havde ikke sat næsen op efter det.

Anne Cecilie La Cour havde ikke regnet med at være en del af Klavs Bruun Jørgensens EM-trup, men kaninen blev trukket op af hatten, og nu kan København Håndbold-backen se frem til at bruge december i Frankrig.

- Det er ikke noget, man tøver med at sige ja til, siger Anne Cecilie La Cour.

Men det kunne det ellers nok være. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen ville være sikker på, at det passede ind i Anne Cecilie La Cours dagligdag. Den 24-årige højreback er nemlig mor til lille Ellinor, og en måned i det franske betyder også, at det er en måned væk fra datteren.

- Jeg har selvfølgelig den bagside af medaljen, at jeg skal undvære min datter i en måned. Men hun har et rigtig godt netværk med en stor familie. Hun er også vant til at undvære mig, fordi vi har mange kampe med klubholdet i Champions League og i den hjemlige liga, forklarer hun.

- Det bliver hårdt for mig at undvære hende, men det er en del af gamet. Forhåbentlig kommer de ned og besøger mig, lyder det fra Anne Cecilie La Cour.

Det er ikke den første slutrunde for hende. Hun var også med til EM for to år siden, men siden er der altså kommet en datter til verden. Det satte en midlertidig stopper for Anne Cecilie La Cours udvikling.

Det har også betydet, at hun ikke har været inde omkring landsholdet i et stykke tid, men det er ikke ensbetydende med, at hun ikke er stærkere, end hun var før graviditeten.

- Graviditeten har hjulpet mig på banen. Specielt på den mentale del af mit spil. Tidligere har jeg været ret negativ hver gang, jeg har lavet en fejl og taget det med hjem. Det er der lige pludselig ikke plads til, fordi når jeg kommer hjem fra kampe i dag. Jeg skal have styr på min datter og alt andet derhjemme, forklarer Anne Cecilie La Cour.

- Det preller lidt mere af på mig, når der sker negative ting i kampen. Det er ikke fordi, jeg vil vinde mindre, men jeg er bare generelt blevet mere moden, siger hun.

Bedre til andet end at skyde

Spillemæssigt har det også haft en positiv indflydelse. Anne Cecilie La Cours store kvalitet er hendes skud fra distancen, men da hun kom tilbage fra graviditeten, havde hun mistet lidt kraft i armen.

Det betød, at hun var tvunget til at tænke andre veje i sit spil. Hun forklarer, at hun blev mere fokuseret på at aflevere bolden godt til både sine fløje og sine stregspillere, og det har landstræneren også set.

- Jeg synes, at hun er modnet en lille smule i sit spil. Det er ikke, at der er sket en revolution, men jeg synes, at hun har fået et endnu bedre blik for sine stregspillere, forklarer Klavs Bruun Jørgensen.

Det er dog ikke forventet, at Anne Cecilie La Cour får en altafgørende betydning for landsholdet ved slutrunden. Hun står nemlig bag Mette Tranborg på positionen, som formentlig kommer til at spille en hel del.

- Jeg skal ind og afløse Mette Tranborg, når hun skal have pauser. Jeg skal ind i angrebet og komme med en masse energi og være skudfarlig, siger Anne Cecilie La Cour.

- Jeg forventer en meget fed december-måned med rigtig mange gode kampe. Jeg glæder mig helt vildt, lyder det fra højrebacken.

Anne Cecilie La Cour er blevet valgt over mere rutinerede spillere som Louise Burgaard og Line Jørgensen.

Danmark spiller den første kamp ved EM mod Sverige den 30. december.

Facebook
Twitter