Kroghs karakterer: De danske backs lyste op i Nantes

DR Sportens håndboldekspert sender rosende ord til især tre spillere, der løftede Danmark til sejr over Sverige.

Danmarks Mette Tranborg var Danmarks bedste, vurderer Lars Krogh Jeppesen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det holdt hårdt, da Danmark og Sverige fredag aften krydsede klinger ved EM i kvindehåndbold i Frankrig, og det afspejler også karaktererne, som DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, drysser ud over spillerne.

Klavs Bruun Jørgensen - 7

Landstræneren satsede hele butikken ved at spille syv mod seks 30 sekunder før tid - og med god grund. Det modige valg giver naturligvis mening, set i lyset af den hovedrunde, som Danmark skal over i, hvor to point, i stedet for ét, kan blive ualmindeligt vigtigt. Det skal han have stor ros for, men at Danmark ikke havde fået koordineret udskiftninger, hvilket næsten kostede sejren, er nærmest utilgiveligt.

Han brugte pausen på at få gjort den danske offensiv betydeligt mere velspillende. På trods af svære perioder, så bevarede de danske spillere attituden og udtrykket gennem kampen, hvilket også falder tilbage på den danske landstræner.

Sandra Toft - 4

Ikke nogen stor kamp af den danske keeper, men hvor viser det dog bare meget karakter at gå ind og nappe det sidste straffekast.

Althea Reinhardt - 7

Kom ind efter 17 minutter af kampen, og fik vist den form, som hun har spillet med hele efteråret i Odense. Aggressiv og med redninger. Faldt lidt i niveau i løbet af anden halvleg.

Stine Bodholt - 4

Kæmpede bravt i den danske defensiv, der var presset i store dele af kampen. Dog stadig stærk i duellerne.

Kathrine Heindahl - 7

Fire mål på fem forsøg. Vidner om en god angrebskamp med træfsikkerhed. Tabte i dele af kampen for mange dueller i modsatte ende.

Trine Østergaard - 7

Udnyttede fem chancer, hun fik, til at lave fem mål, og viste sig utrolig kølig i kampens døende sekunder.

Lærke Nolsøe - 4

Fin kamp af den danske slutrundedebutant. Fik to afslutninger som resulterede i ét mål.

Fie Woller - 4

Anonym kamp af den danske venstrefløj, der ikke fik meget at arbejde med. Var dog effektiv på den ene chance, hun fik.

Kristina Jørgensen - 02

Blev lynhurtigt sat ud af spillet af de kroatiske dommere, som efter blot otte minutter havde vist Viborg-spilleren ud to gange. Den sidste udvisning var helt ude i hampen.

Anne Mette Hansen - 10

Hvor var det dog bare befriende at se den danske venstreback i anden halvleg, hvor hun kom i fart med så stor vilje, at de svenske forsvarsspillere ikke kunne stille noget op. Kampafgørende i det danske angreb med fem scoringer på seks forsøg.

Stine Jørgensen - 7

Imponerende indsats af den danske anfører, med tanke på de forudsætninger, som hun har haft. Man kunne ikke se, at hun ikke havde spillet håndbold siden den 14. oktober, og det tegner godt for Danmarks nøglespiller.

Mie Højlund - 7

Slutrundedebutanten gik uimponeret ind til opgaven i svære perioder i specielt første halvleg, hvor hun viste mod, skudkraft og fart i fødderne. Hun fik vist landstræneren, at hun er brugbar i mange aspekter af det danske angrebsspil.

Mette Tranborg - 10

Efter en anonym start, må jeg bare lette på hatten og sige vanvittigt godt gået. Hun viste en imponerende aggressivitet, hvor hun igen og igen udfordrede sin direkte modstander - ofte med mål eller straffekast til følge. Hun var Danmarks bedste spiller.

Anne Cecilie la Cour - UB

Nadia Offendal - UB

Lotte Grigel - UB

Sarah Iversen - UB

Sarah Iversen - UB

Facebook
Twitter