KROGHS KARAKTERER Rystende indsats af landstræneren

Det danske kvindelandshold tabte 30-25 til Serbien ved EM. Specielt landstræneren har et stort ansvar for nederlaget, vurderer håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Danmarks landstræner Klavs Bruun Jørgensen efter kampen mellem Danmark-Serbien i Nantes, tirsdag den 4 december 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter to sejre i to kampe havde det danske kvindelandshold mulighed for at få fuld plade og tage maksimale fire point med videre til mellemrunden, hvis holdet kunne slå Serbien.

Men en dansk sejr kom aldrig på tale. Fra start til slut overmatchede serberne de danske spillere. Kampen endte med et dansk nederlag på 25-30. Specielt landstræner Klavs Bruun Jørgensen må tage sin del af ansvaret for nederlaget, vurderer DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, der her giver sine karakterer:

Lærke Nolsøe - 02

Fik chancen fra start, men greb den ikke. Scorede et mål på fire forsøg på 48 minutter.

Anne Mette Hansen - 02

Besynderlige tekniske fejl og forsvarskoks prægede den danske backs aften. På trods af de tre mål, hun trods alt leverer, forventer jeg mere af Anne Mette Hansen.

Fie Woller - 10

Fie Woller gjorde en rigtig god figur, da hun kom ind sent i kampen. (Photo by LOIC VENANCE / AFP) (Foto: LOIC VENANCE © Scanpix)

Tvunget halvskadet på banen efter 48 minutters spil, men kom ind som et frisk pust og scorede fire mål på fem forsøg. I forsvaret var hun dejligt forudseende.

Kathrine Heindahl - 02

Fandt aldrig fodfæste i hverken angrebet eller i forsvaret. Hun manglede fart i benene og frem for alt manglede hun at levere hårde tacklinger.

Stine Bodholt - 7

Effektiv i angrebsspillet, hvor hun scorede på tre af fire forsøg, men ligesom resten af det danske hold var hun udfordret i defensiven. Dog var hun den spiller, der vandt flest mand-mand-dueller.

Mette Tranborg - -3

Rystende dårlig indsats af den danske højre back. Alene i første halvleg lavede hun fem tekniske fejl og mistede efter pausen modet i angrebet. Burde have været skiftet ud noget før.

Kristina Jørgensen - 7

Igennem hele kampen bevarede hun selvtilliden og troen på egne evner. Med fire mål og fire assist var hun bedste dansker i angrebet.

Trine Østergaard - 10

På en dårlig dansk dag var Trine Østergaard et af lyspunkterne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hun scorer seks mål på seks forsøg. Hun spiller med selvtillid, på trods af det danske holds dårlige indsats.

Mie Højlund - 02

Som altid aggressiv, men i kampen mod Serbien vil hun for meget på for kort tid, og hun fandt sig aldrig tilpas i kampen.

Sandra Toft - 02

Startede opgøret med at inkassere 12 mål uden en redning. Kom ind i anden halvleg og spillede sig op med fem redninger og endte med en redningsprocent på 22.

Althea Reinhardt - 4

Skabte håb med hendes indhop i første halvleg, der dog kom alt for sent. Hun endte med en redningsprocent på 29.

Klavs Bruun Jørgensen - 00

Klavs Bruun Jørgensen må tage sin del af ansvaret for Danmarks nederlag til Serbien. (Photo by LOIC VENANCE / AFP) (Foto: LOIC VENANCE © Scanpix)

Famlende og rystende dårlig indsats af den danske landstræner. Alt for sen timeout i første halvleg, og han skifter også målmænd for sent. Og så lader han Mette Tranborg, der tydeligvis havde en off day, være alt for længe på banen. Desuden er det besynderligt, at han først forsøger sig med syv-mod-seks-spillet, når løbet allerede var kørt i kampen. Bemærkelsesværdigt er det også, at han kun bruger to af sine tre timeouts i en kamp, hvor holdet ellers klart så ud til at kunne bruge hjælp og advisering. Manglede en plan B.

Sarah Iversen – UB

Lotte Grigel – UB

Line Haugsted – UB

Anne Cecilie la Cour - UB

Facebook
Twitter