Landstræner inden skæbnekamp: 'Vi skal ramme dagen for at have en chance'

Det danske kvindelandshold i håndbold skal stå godt i forsvaret, hvis en sejr over Rusland skal være realistisk, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Danmarks landstræner Klavs Bruun Jørgensen mener, at de danske håndboldkvinder skal ramme deres topniveau, hvis Rusland skal slås. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvis drømmen om at nå frem til semifinalerne ved EM i håndbold skal holdes i live for Danmark, så kræver det en sejr over en af turneringens favoritter, Rusland, når danskerne træder ind på halgulvet i Nantes mandag aften.

Danmark har tabt sine to seneste kampe ved slutrunden til henholdsvis Serbien og Frankrig, og med Rusland som næste udfordring er der da heller ikke lagt op til en walk-over for danskerne, forklarer landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Rusland er et voldsomt godt hold, måske endda lidt bedre end Frankrig, siger Klavs Bruun Jørgensen.

I torsdags tabte danskerne til netop Frankrig med 29-23, men landstræneren mener, at selv om der venter en modstander, som han vurderer til at være stærkere end Frankrig, så har danskerne brugt de tre hviledage inden Rusland-kampen til at udbedre nogle af de mangler, som det danske hold havde mod Frankrig.

- Vi har haft fin mulighed for at se noget ekstra video, og have en debat om det forsvar, som vi føler, har fået en lille smule usikkerhed ind i sig. Jeg synes det var ret tydeligt at se, hvad det var, der skabte usikkerhed, og det tror jeg også, at vi får styr på op til Rusland-kampen, siger landstræneren.

- Nogle af de overgange som kommer, dem får vi ikke clearet ordentligt, især fra deres playmaker i Frankrig-kampen. Det gør simpelthen, at der bliver for stor uro mellem os.

Profiler skal lukkes ned

Den danske højre back Mette Tranborg er enig med sin landstræner i, at grundlaget for en dansk sejr mod russerne skal findes i forsvaret.

- Noget af det afgørende er, at vi står godt i vores forsvar, og får afvist dem, for de har rigtig mange gode individuelle spillere. Det kræver selvfølgelig også, at vi ikke smider bolden væk i angrebet, for vi skal også kunne nå hjem på deres kontra, siger hun.

Men Klavs Bruun Jørgensen pointerer også, at det ikke er nok, med en justering af forsvaret, hvis danskerne skal kunne drille de stærke russere.

- Nu skal vi møde Rusland, som er super stærke, og som helt klart er en af favoritterne til at komme i finalen, så vi ved, at vi skal spille op til vores allerbedste. Ellers har vi ikke en chance, siger landstræneren.

Kampen fløjtes i gang klokken 18.00 og kan følges direkte i LIGA på P3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter