Landstræner om skadet anfører: 'Hun kan ikke erstattes'

Klavs Bruun Jørgensen udnævner formentlig ikke en ny landsholdsanfører i Stine Jørgensens fravær.

Landstræner Klaus Bruun Jørgensen ærgrer sig over Stine Jørgensens skade. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er et alvorligt slag for det danske kvindelandshold i håndbold, at Stine Jørgensens knæskade har vist sig at være så alvorlig, at hun skal under kniven og går glip af EM.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen gjorde fra første dag af sin regeringstid Stine Jørgensen til holdets anfører og centrale omdrejningspunkt, og det er derfor ikke bare en "almindelig" spiller, Danmark nu skal klare sig uden.

- Hende kan vi ikke erstatte. Stine har været en vigtig del af opbygningen af dette hold. Hun har været vigtig på banen, men så sandelig også været en vigtig del uden for banen.

- Den position er der ikke nogen, der bare lige kan træde ind og tage, og slet ikke når vi kun har en uges optakt til EM, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Udnævner ikke ny anfører

Stine Jørgensens position i landsholdets hierarki bliver understreget af, at landstræneren ikke vil udnævne en ny anfører i hendes fravær.

I håndbold er der ikke krav om, at holdene skal udnævne en kaptajn, og man kommer formentlig ikke til at se en af de danske spillere optræde som formel anfører under EM senere på året.

- Jeg regner med, at det skal være en fælles opgave, og jeg tænker ikke umiddelbart, at vi udnævner en ny anfører.

- Vi har haft behov for i en periode at have en, der var mere markant og mere fremtrædende.

- Det tænker jeg ikke, at vi på samme måde har brug for, og jeg tænker ikke, at der er nogen, der skal bruge energi på det, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Også spillemæssigt har landstræneren fået noget at tænke over, der nu skal finde en anden type spilstyrer.

- Med mindre vi flytter Kristina Jørgensen ind i midten, har vi ikke mulighed for at have den store, skydende playmaker.

- Der er alternative spiltyper, der kommer i spil. Det er Lotte Grigel, Nadia Offendal og Mie Højlund, siger Klavs Bruun Jørgensen.

EM spilles i Frankrig, og Danmark skal i aktion første gang 30. november.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk