Rumænsk skytte, norsk general og dansk mur: Her er EM’s fem største profiler

EM i kvindehåndbold er begyndt, og Lars Krogh Jeppesen har set nærmere på slutrundens største profiler.

Boldene hagler allerede ind i Frankrig, hvor EM i kvindehåndbold de næste uger spilles.

Danmark har allerede skudt sig ind i turneringen med en sejr over Sverige, hvor den tilbagevendte anfører, Stine Jørgensen, viste gode takter.

Men hvis vi vender blikkene væk fra danskerne, hvem er så egentlig EM-turneringens største profiler? Det har DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, kigget nærmere på.

Daria Dmitrieva - Rusland

I mine øjne er hun en af de spillere, som kan det hele. Hun spiller med en enorm fart og et enormt antrit. Hendes spil er båret af, at hun spiller med et stort hjerte. Det er altid en spiller, som jeg glæder mig til at følge under kampe. Hun kan være nøglen til, at Rusland får stor succes ved slutrunden.

Cristina Neagu - Rumænien

Hun er en af de spillere, som altid bliver nævnt i forbindelse med profiler til en slutrunde. Men hun er lige for tiden topscorer for sin klub Bucuresti i Champions League med 49 mål. Hun er den klart bedste i forhold til det skudmæssige. Hvis hun er i topform, kan hun føre Rumænien rigtig langt.

Veronica Kristiansen - Norge

Hun er en vanvittig dygtig spiller. Hun kan det hele. Hun kan både skyde fra jorden og fra luften, og så er hun virkelig god i mand-mod-mand-dueller, hvor hun kan skabe overtal. Hendes rolle bliver endnu mere vigtig med Nora Mørk ude, men jeg er meget sikker på, at hun nok skal løfte det ansvar.

Althea Reinhardt - Danmark

Hun har imponeret mig helt vildt meget i år. Både med hendes præstationer i Champions League, som vi jo har fulgt på nært hold, men også i den danske liga hvor hendes redningsprocent er på sindssyge 49 procent. Det er uhørt højt. Hun har så meget selvtillid, så jeg håber, at hun får lov til at spille rigtig mange minutter. Sandra Toft har gjort det godt for landsholdet, men med Reinhardts spil det seneste halve år, så vil det være tåbeligt ikke at bruge hende rigtig meget.

Amandine Leynaud - Frankrig

I min verden er målvogterpositionen virkelig vigtig, og der må man bare sige, at Leynaud skiller sig ud. Hun har vist et virkelig højt niveau hos Gyør i år. Hendes topniveau er så højt, at hun sammen med et hårdt kæmpende fransk forsvar vil give Frankrig et virkelig godt udgangspunkt før et topresultat.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter