Skadet Stine Jørgensen indkaldt til landsholdet: 'Kan blive EM-klar'

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen ser en realistisk mulighed for, at anføreren når at blive klar til EM.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Landsholdsanfører Stine Jørgensen kan alligevel komme i spil i håndbold-EM, selv om hun i oktober blev opereret for en knæskade.

Jørgensen er kommet sig så meget, at hun skal være med, når EM-holdet samles mandag og senere på ugen tager til Norge for at spille Møbelringen Cup, der bliver sidste test før EM-premieren.

Her skal Odense-spillerens fysiske tilstand under lup. Håbet er at få hende ind på holdet undervejs ved EM.

- Jeg ved ikke, om det er realistisk, og derfor hun skal med. Jeg ville da være forbandet, hvis jeg ikke gav det en chance, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen til DR Sporten.

Han har allerede offentliggjort sin EM-trup uden Stine Jørgensen, men han har mulighed for at skifte ud undervejs, så der er fri bane, hvis kaptajnen skulle blive frisk nok til at træde ind.

- Stine Jørgensen er kommet rigtig godt og hurtigt over det, så hun er med i træningen mandag og tirsdag i et eller andet omgang, og så har vi hende rundt om holdet oppe i Norge (til Møbelringen Cup, red.), hvis det viser sig, at hun er klar til at deltage.

- Hun kan give noget ro, og derfor er det vigtigt at have hende med hele vejen, siger landstræneren.

Også Viborgs bagspiller Line Haugsted og København-målvogteren Amalie Milling møder ind i lejren mandag. Men de er i første omgang kun udset til at være med de første par dage.

- Mit udgangspunkt er, at jeg har 16 spillere jeg stoler på, men vi har en situation, hvor nogle af dem, der har været meget inde over holdet har været skadet, men nu pludselig har en mulighed for at komme med.

- Line Haugsted har nogle forsvarskvaliteter, hvor hun kan løse flere roller, og spiller en af de positioner, hvor vi skal finde på andre ting, hvis hun ikke er med. Så hun havde helt sikkert været tæt på, hvis hun var klar, og det havde gjort træneren mere rolig, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark spiller mod Frankrig, Norge og Ungarn i turneringen i Norge, der spilles fra 22. til 25. november.

Efter en fridag går turen derefter til Frankrig, hvor danskerne spiller første EM-kamp mod Sverige 30. november.

/ritzau/

Facebook
Twitter