Tre grunde til at Danmark slår Helles Holland

DR Sportens håndboldekspert spår en lige kamp, men tre ting kan gøre forskellen på succes og fiasko.

Anfører Stine Jørgensen og resten af Danmarks kvindelige håndboldlandshold kommer på en hård opgave i EM-semifinalen mod Holland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Danmark spiller i aften sin første semifinale ved et stort mesterskab i seks år, når det gælder kampen mod Holland og en plads i EM-finalen i Sverige.

Holland trænes af den tidligere FCM-træner Helle Thomsen, som har et indgående kendskab til de danske spillere, og har formået at skabe et hollandsk landshold, som lever mere på højt tempo end store muskler.

Det er tredje turnering i træk, at Holland er blandt de sidste fire, så de orangeklædte kvinder er lige tanden mere rutinerede i de store kampe, end Klavs Bruun Jørgensens unge danske hold.

Men DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, kan alligevel få øje på tre grunde til, at Danmark vinder opgøret og sikrer sig den første finaleplads siden EM 2004.

1. Forsvaret Det danske forsvar har været lidt ustabilt, men i kampen mod Rumænien sad det lige i øjet. Når man dækker op som Danmark, tager man farten ud af modstanderholdet, og lige præcis Holland har nogle spillere, som er afhængige af deres fart. Laura van der Heijden, Estevana Polman og Lois Abbingh har en stor rolle i den hollandske bagkæde, men uden deres fart, tror jeg på, at Danmark kan holde dem fra at komme til muligheder. Så Danmarks forsvar har en fordel.

2. Momentum Nogle gange når man er samlet så kort tid og turneringen bliver spillet på under to uger, så oplever man, at man bare finder hinanden og det hele lige pludselig kulminerer. Så har man bare energien, glæden og troen på, at man ikke taber næste kamp. Og har du den tro og energi, så er det altså lige så meget værd som en god taktik. Så handler det om, at de enkelte spillere præsterer, og der må man sige, at der er rigtig mange på det danske hold, der er lige præcis, hvor de skal være.

3. Sandra Toft I de her store turneringer er den vigtigste spiller på banen målmanden. Du skal have en målmand, der har mange redninger for at få succes. Sandra Toft reddede lige omkring 40 % af skuddene mod Rusland og i kampen mod Rumænien var hun outstanding den bedste spiller på banen med en redningsprocent på 50. Kan hun holde det snit nogenlunde, så kommer Danmark til at vinde.

EM-semifinalen mellem Danmark og Holland begynder klokken 18.15. Kampen kan høres i LIGA på P3, følges her på siden live i tekst eller ses på TV2, hvis der er behov for at få billeder på.