Tre grunde til at Frankrig vinder EM

Lars Krogh Jeppesen peger på, hvorfor han har Frankrig som favorit i søndagens EM-finale

Det franske landshold er favoritter til at vinde EM, mener Lars Krogh Jeppesen. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)

Søndag sættes der punktum for årets EM-slutrunde i kvindehåndbold, når værtsnationen Frankrig spiller finale mod de russiske OL-vindere.

DR Sportens ekspert Lars Krogh Jeppesen har de franske verdensmestre som favoritter til at vinde finalen, og her giver han tre grunde til, hvorfor Les Bleus ender med at løfte EM-trofæet.

Bredden

- Det franske hold har en enorm bredde. De har en vanvittigt stærk bagkæde, hvor alle spillerne, Zaadi, Niombla, Kanor, Nze Minko, Ayglon, Lacrabere, har præsteret på skift.

- Det russiske hold lægger rigtig meget ansvar på få spillere, og præsterer Vyakhirevade og Dmitrieva ikke, så har Rusland ikke den samme bredde. Det er et parameter, hvor Frankrig har et klart overtag.

Målvogtere og redningsprocent

- Både på papiret og i redningsprocenter er der stor forskel på de franske og russiske keepere. Begge franske keepere står med regningsprocenter på 36 i turneringen. Det er et vanvittigt stærkt team.

- Rusland har altid haft udfordringer på målmandspositionen. Anna Sedoykina har faktisk stået en god turnering, men der kommer til at ligge et stort tryk på hende, og jeg tror ikke, at hun kan stå imod det. Jeg tvivler på, at hun kan toppræstere mod Frankrig i en hel kamp.

Hjemmebanefordel

- Finalen spilles i hjertet af Paris. Der kommer til at være megatryk på kedlerne, og det franske hold vil blive båret frem. Det giver lige de berømte fem-ti procent ekstra til hjemmeholdet. Det bliver en fantastisk kulisse for kvindehåndbolden som helhed. Der kommer til at være fuldstændig proppet, og det gør unægtelig Frankrigs muligheder en tak bedre.

EM-finalen mellem Frankrig og Rusland spilles søndag klokken 17.30. Du kan følge opgøret i LIGA på P3 eller se den på TV2.

Facebook
Twitter