Trods tørre tæsk vil håndboldkvinderne kæmpe for en femteplads

De danske håndboldkvinder er allerede før sidste kamp ved EM uden mulighed for at få medaljer, men de har stadig meget at spille for.

Med tre lussinger i streg og en negativ målscorer på 22 mål i de seneste tre kampe har det danske kvindelandshold i håndbold mistet den sidste mulighed for at kunne kæmpe med om medaljerne ved EM i håndbold.

Dermed kunne man forestille sig, at den sidste kamp i turneringen mod Montenegro udelukkende kunne bruges til at tanke selvtillid, men det er ikke helt tilfældet. Spillerne på det danske landshold er nemlig klar til at kæmpe for den bedst mulige placering.

Med en sejr over Montenegro får Danmark chancen for at tage femtepladsen ved EM, mens et nederlag kan sende danskerne ned på en skuffende tolvteplads. Derfor er spillerne også indstillet på at kæmpe hårdt for et succesfuldt resultat.

- Det er altafgørende. Lige nu føles det som liv og død. Det vil betyde alt at kunne tage en sejr i morgen, forklarer Kathrine Heindahl.

Og den indstilling deles naturligvis også af sportschefen i håndboldforbundet, Morten Henriksen.

- Det er jo fantastisk, at vi stadig spiller med om at kunne blive alt mellem fem og tolv, og der jo himmelvid forskel, siger han.

Selvom der er meget at spille for, bliver det dog svært mod montenegrinerne, som danskerne har stor respekt for.

- De er stærke og utroligt godt. De har gode bagspillere, fløje og for den sags skyld også keepere, så det bliver en stor opgave, fastslår Fie Woller.

Facebook
Twitter