VIDEO Smask! Hollandsk profil skyder målmand i hovedet

I kampen mod Sverige fik hollandske Maura Visser ikke bare rødt kort, hun indkasserede også et blåt kort.

Man må ikke skyde målmanden i hovedet. Det er en klar regel i håndbold, men man ser også nogle gange, at det alligevel sker. Det gjorde det også lørdag aften, da Sverige og Holland stod over for hinanden.

Da der mangler 20 minutter af kampen går den hollandske profil, Maura Visser, fra venstre fløj, og da hun afvikler skuddet, rammer hun den svenske målvogter, Johanna Bundsen, lige i hovedet.

Det er Bundsen absolut ikke tilfreds med, hvilket man et eller andet sted godt kan forstå.

Dommerne vælger at gøre brug af muligheden for at se episoden på en monitor, og efter de har set det, giver de Maura Visser rødt kort – og derefter får hun også blåt kort.

Det blå kort er en af de nye regler, der blev indført den 1. juli 2016. Og forklaringen omkring det blå kort lyder:

Når en spiller får et rødt kort, har der tidligere været tvivl om, hvorvidt forseelsen udløser en karantænegivende indberetning eller ej. Nu går dommerne ud til observatøren, og sammen vurderer de på stedet, om forseelsen er grov nok til, at den skal indberettes. Er det tilfældet, tildeles blåt kort til spilleren.

Det er første gang i EM-historien, at der uddeles et blåt kort.

Holland endte med at vinde kampen med 33-30 og har nu fire point, mens Sverige har tre point.

Fuld spænding i naboopgør

Mens Holland vandt i sikker stil, så var der straks mere spænding i naboopgøret mellem Frankrig og Spanien. Frankrig så ud til at have tabt pusten i første halvleg, da det gik til pause bagud 14-10, men franskmændene havde mere i tanken og fik kæmpet sig tilbage i opgøret.

Spanien så dog alligevel ud til at køre sejren hjem, da de førte 22-21 med 20 sekunder tilbage af opgøret, men franskmændene fik udliget og så smed Spanien det hele væk. I spaniernes sidste angreb satsede de og tog målmanden ud, men begik så en teknisk fejl, der blev straffet prompte.

Franksmændene kunne sende bolden ind i et tomt mål til resultatet 23-22. Se den spændende afslutning herunder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk