EM-stjerner studerer under slutrunden

I landsholdslejren er det normalt at række ud efter studiebøgerne, når der er hviletid på programmet.

Jan Pytlick er ikke alene om at gøre landsholdsspillerne klogere. Flere af spillerne læser lektier under slutrunden. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Flere af de danske spillere har travlt under EM-slutrunden. Meget travlt. For selvom håndbolden er i højsædet, så ligger lektierne og lurer i baghovedet på flere af spillerne, mens de trasker rundt på hotellet i træningstøj og er til rådighed for de fremmødte journalister.

- Uha, det må du ikke spørge om - så kommer den dårlige samvittighed, griner Lotte Grigel, der studerer designkultur og økonomi ved siden af håndboldkarrieren.

Derudover er der også hviletiden og presseaktiviteterne at bruge tid på.

Udnytter ventetiden

Derfor bliver det ikke altid til det store hjemmearbejde, erkender også Maibritt Kviesgaard.

- Det går knap så godt lige nu. Men heldigvis er der et par uger til at få indhentet noget af det, jeg er bagud, lyder det optimistisk fra Kviesgaard, der er ved at uddanne sig til fysioterapeut.

Den samme uddannelse er anfører Line Jørgensen i gang med. Hun fortæller, at lektierne ind i mellem kan få ventetiden til at gå lidt hurtigere og samtidig hjælpe hende med at koble af i forhold til håndbolden.

- Jeg er ikke altid så god til at sove to-tre timer på kampdage. Så kan jeg måske lave nogle lektier der, mens de andre hviler sig lidt mere. Man lærer at presse det ind, når man har fri i en halv time eller i en time, fortæller Jørgensen der lige nu er i gang med noget gruppearbejde.

- Jeg kommer forhåbentligt først tilbage til dem i januar (hvis Danmark kommer langt, red.), så det er lige at presse den lidt. Men vi holder kontakten via facebook, og gruppen er simpelthen så sød.

Norsk stjerne afbrudt i eksamen

Mens danskerne umiddelbart kun er en smule bagefter med lektierne, så var studiesituationen lidt mere alvorlig for den norske stjerne Stine Oftedal.

Ifølge vedvarende rygter var hun nemlig til eksamen i mandags. Uheldigvis i det lokale, hvor Danmark holdt pressemøde i weekenden. Det betød, at Oftedal blev forstyrret igen og igen, da en anseelig del af de danske journalister troede, at Danmarks pressemøde i samme lokale.

Rygterne melder desværre ikke noget om hvordan det gik Oftedal ved det grønne bord.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter