Danmark balancerer på randen af EM-exit

De danske verdensmestre måtte nøjes med uafgjort mod Ungarn i anden kamp ved EM efter en sløj indsats.

Danmark og landstræner Nikolaj Jacobsen fik aldrig spillet til at fungere mod Ungarn og med blot uafgjort mod Ungarn tæt på EM-exit. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det spiller ikke for de danske håndboldherrer ved EM.

Nok er slutrunden ikke slut endnu, men efter 24-24 mandag aften i Malmø Arena skal Danmark nu både selv besejre Rusland og have hjælp af Island til at besejre Ungarn, hvis de rød-hvide verdensmestre skal videre til mellemrunden.

I en hektisk kamp med en gyserafslutning magtede Nikolaj Jacobsens mandskab ikke at besejre et skadesplaget og langt mindre rutineret Ungarn. Og det var reelt kun storspil af målvogter Niklas Landin, der forhindrede et nederlag, mens slutrundedebutanten Magnus Bramming ligeledes spillede en stor kamp.

Ungarn bedst fra land

Ungarn kom bedst fra start og førte 3-1, men de danske spillere har givetvis alligevel rendt rundt med en følelse af, at det var let at komme til afslutning.

Og i forsvaret havde danskerne travlt med at forsøge at erobre bolden, så de hurtigt kunne komme i angreb igen, få scoret og komme i front mod en modstander, de følte sig bedre end. Men utålmodigheden kostede dyrt.

Særligt Niklas Landin havde stor andel i, at Ungarn aldrig fik slået det afgørende hul. (Foto: ANDREAS HILLERGREN © Scanpix)

Danskerne løb i det offensive ungarske forsvars fælder som en hund, der bliver lokket til at hoppe og ned af en sofa efter en bold, de afsluttede ukoncentreret på glimrende Roland Mikler i det ungarske mål.

I forsvaret lykkedes de med at stække store Bence Banhidi på stregen, men lavede til gengæld bare andre fejl mod de unge, bevægelige ungarere, der gav alt. Efter 19 minutter måtte Nikolaj Jacobsen tage timeout, bagud 6-9.

Og da kunne man pludselig kun høre den lille klynge ungarske tilhængere, mens de danske tilskuere lige da var netop det. Tilskuere. Og nogle lettere forstenede af slagsen.

De danske spillere virkede rådvilde, og Nikolaj Jacobsen snakkede og snakkede med spillerne på bænken, mens han søgte efter en opstilling, der fungerede. Mikkel Hansen var slet ikke kommet ind i kampen, men i målet var Niklas Landin i gang. Og pludselig gik det stærkt.

Bramming spillede stort

Især indskiftede Magnus Bramming udnyttede køligt sine chancer fra venstre fløj, og så blev 6-10 til 10-10 og 11-11. Alligevel havde danskerne havde endnu ikke fundet roen, og Lauge og Bramming brændte helt fri, og så gik Ungarn til pause foran 13-11.

Helt ubegribeligt, men dansk EM-exit lurede helt reelt. Og så kom panikløsningen.

Med sine seks scoringer blev venstrefløjen Magnus Bramming dansk topscorer. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Bagud 13-16 efter 36 minutter og en dansk timeout, hvor Nikolaj Jacobsen dikterede 7 mod 6-spil i angrebet. Og Morten Olsen ind som dirigent til sine første spilminutter, men det haltede fortsat.

Niklas Landin holdt tårnhøjt niveau, men det samme gjorde Mikler i Ungarns mål, og da Mads Mensah smed en bold væk i kontra ved 20-21 ti minutter før tid, eksploderede vreden hos flere i den danske delegation på de forreste rækker.

Uberegnelige Zsolt på højre back og Banhidi på stregen begyndte at gøre ondt på danskerne, men Jannick Green reddede et Balogh-straffe, og imponerende nok gjorde slutrundedebutanten Magnus Bramming også ondt på Ungarn. Hans sjette mål gjorde det til 22-23, og i overtal udlignede Anders Zachariassen.

Første danske føring

På nærmest magisk vis fandt Rasmus Lauge stregspiller Rene Toft, og med tre minutter igen var Danmark for første gang foran, og så eksploderede arenaen i rød jubel. Men så kom en ungarsk udligning. 24-24.

Alle stod op i den hektiske slutfase, og mange glemte givetvis at trække vejret. Mikkel Hansen, misbrugte hårdt presset, og så havde Ungarn otte sekunder til at afgøre kampen.

Det blev ved 24-24 og et point til hver. Danmark lever – men kan ikke selv afgøre EM-skæbnen.

I sidste gruppekamp skal Danmark slå Rusland, mens Island skal slå Ungarn.