Danmark er kæmpe favorit, men hvem bejler ellers til guldet? Se eksperternes favoritter til EM-medaljerne

DR Sportens håndboldeksperter udpeger favoritterne til EM-slutrunden.

Danmark er storfavorit til EM-guldet (Foto: Khaled Elfiqi/EPA og Franck Fife/AFP og Claus Bech © Scanpix. Grafik: Maria Eriksen Volthers)
Danmark er storfavorit til EM-guldet (Foto: Khaled Elfiqi/EPA og Franck Fife/AFP og Claus Bech © Scanpix. Grafik: Maria Eriksen Volthers)

De kommende 17 dage mødes Europas bedste mandlige håndboldspillere, når der i Ungarn og Slovakiet skal spilles om Europamesterskabet.

Den 30. januar får vi svaret på, hvem der kan løfte EM-pokalen, når finalen er spillet.

Men allerede nu har eksperterne udset sig nogle nationer, som har bedre muligheder for at nappe guldet end andre.

Herunder peger de tidligere landsholdsspillere Camilla Andersen og Bo Spellerberg tre nationer, de mener, kommer til at rejse hjem fra slutrunden i Ungarn og Slovakiet med medaljer.

Danmark

Bredden på den danske trup bliver afgørende for den danske EM-succes (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Begge eksperter er enige om, at Danmark tager til slutrunden som storfavoritter. Specielt hos Camilla Andersen er der ingen tvivl.

- Danmark er de største favoritter til en slutrunde nogensinde. Truppen er enorm bred, der er ingen skader, og corona har ’kun’ ramt Jannick Green, og på den post har vi altså Niklas Landin, siger den tidligere landsholdsspiller.

Også Bo Spellerberg fremhæver bredden på det danske landshold.

- Det danske mandskab kommer med et forrygende hold. De har gode spillere på alle pladser og en stor bredde, så de er klart i favoritfeltet, siger han.

Frankrig

I følge eksperterne, skal man altid regne med Frankrig til en slutrunde. (Foto: Susana Vera © Ritzau Scanpix)

Det franske landshold er det klart mest vindende hold ved slutrunder, hvor de gennem tiden har vundet 11 guldmedaljer ved EM, VM og OL. Derfor skal man altid regne dem med i medaljeræset, mener Camilla Andersen.

- De er trods alt olympiske mestre, og selvom de har været ramt af skader og corona, er deres trup så bred og rutineret, at de stadigvæk er en af medaljefavoritterne, siger hun.

Bo Spellerberg stemmer også i, når det kommer til Frankrigs form og bredde, men der er også en grund til, at han ikke ser dem som guld-favoritter.

- Danmark har været mere stabile på det seneste, vi har Rasmus Lauge med denne gang, hvor Frankrig er lidt ramt af skader.

Ungarn

Ungarn kan meget vel få noget at juble over ved dette EM. Eksperterne tilskriver især hjemmebanefordelen stor betydning for Ungarns chancer ved slutrunden. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Ritzau Scanpix)

Man har tidligere i håndboldhistorien oplevet, at værterne er blevet båret gennem en slutrunde af deres fans, og derfor er begge eksperter enige om, at Ungarn er et godt medaljebud.

- Jeg glæder mig personligt til at se Ungarn, og hvis de spiller op til deres bedste, kan de slå alle hold, måske på nær Danmark, siger Camilla Andersen.

- Det bliver helt klart et kæmpe boost for dem at spille på hjemmebane, for på de egne af Europa er tilskuerne vitterligt en ekstra spiller, siger Andersen.

Her er det værd at notere, at der må være fuldt hus i de ungarske haller, mens der i det andet værtsland, Slovakiet, kun må være 25 procent af kapaciteten.

Derfor tror Bo Spellerberg også på, at tilskuerne kan give det ungarske landshold medvind.

- Jeg håber, at Ungarn får lidt vinger af at være på hjemmebane. Jeg tror på, at de kan få lov at blande sig og snuppe en semifinale-plads, siger han.

Danmark indleder EM mod Montenegro torsdag aften klokken 20.30. Opgøret kan høres direkte i LIGA på P3 eller ses på TV2.

FacebookTwitter