Danmark er klar til medaljekampene: 'Vi har spillet fremragende indtil videre'

Med en 35-23-sejr over Holland er Danmark i semifinalen ved EM i håndbold.

Dansk jubel efter sejren over Holland. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

Nu kan danskerne godt forlænge opholdet i Ungarn og se frem mod en EM-semifinale.

Med en 35-23-sejr over et corona-decimeret hollandsk hold sikrede danskerne plads blandt EM's fire bedste hold.

Det er noget, der huer stregspiller Simon Hald.

- Det er dejligt, at vi efter kampen i dag allerede er sikret i kampen om medaljer. Det er vi super tilfredse med. Det giver muligvis en mulighed for at der er et par spillere, som kan få lidt pause næste gang, siger Simon Hald.

Dermed kan danskerne se frem til en kamp mod Frankrig, hvor den danske EM-skæbne ikke afhænger af kampens udfald. Det er også noget, der huer Simon Hald.

- Hvis vi skulle vinde den sidste, så var vores opgave en helt anden. Det er rigtig rart, at det er sikret, for Frankrig er et svært hold at spille mod, siger han.

Simon Hald fik lov til at gå til makronerne i den danske defensiv. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

Fløjspiller Johan Hansen var på banen for første gang i EM-slutrunden, efter han er blevet en lægskade kvit. For ham er det også vigtigt, at Danmark nu ikke behøver slå Frankrig i den sidste mellemrundekamp.

- Det var fantastisk. Det er dejligt at være i semifinalen allerede. Vi har spillet en fremragende turneringen indtil videre. I dag var der fuld koncentration fra første minut, og at det bliver belønnet er fantastisk.

- Det betyder rigtig meget, at vi kan tage næste kamp stille og roligt. Hvis der er spillere, som døjer med skavanker, kan vi give dem noget pusterum. Generelt, at vi kan fokusere på en semifinale, er rigtig dejligt, og at vi kan slappe lidt af og ikke har fuldt pres på os i næste kamp, siger Johan Hansen.

Fem gange i seks forsøg har Nikolaj Jacobsen styret det danske landshold i semifinalen ved en håndboldslutrunde. (Foto: Tibor Illyes © Ritzau Scanpix)

Det er tredje slutrunde i træk, og femte gang i Nikolaj Jacobsens seks slutrunder som landstræner, at Danmark er i semifinalen.

- Vi er stolte og glade over at vi for tredje turnering i træk er i semifinalerne og skal spille om medaljerne. Det er ikke så tit det sker, at man kan det.

- Kæmpe ros til holdet for at blive ved med at arbejde. For det er en mental prøvelse at skulle præstere i så mange turneringer lige efter hinanden, siger landstræneren.

For landstræneren er det, ligesom hos spillerne, vigtigt, at Danmark allerede har sikret pladsen i semifinalen inden kampen mod Frankrig.

- Jeg er meget glad for at slippe for, at der er noget på spil i Frankrig-kampen. Også fordi det bliver lidt noget rod.

- Det kan hurtigt blive en lang kamp, hvor man løber og kigger op på uret, hvis man kommer bagud med et par stykker. Så jeg er meget glad for at slippe for den. Jeg er også glad for, at vi eventuelt kan spare nogle ressourcer, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark møder Frankrig i den sidste mellemrundekamp onsdag.