Danmark er videre ved EM, men fire spillere skal helst spille sig varme i aften

Danmark spiller i aften den sidste kamp i det indledende gruppespil ved EM i håndbold.

Danmark er kommet fremragende fra land ved EM i håndbold. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Selvom Danmark fortsat mangler en enkelt kamp i det indledende gruppespil ved EM i herrehåndbold, så kan det danske landshold godt tillade sig at kigge videre mod mellemrunden allerede nu.

Med lørdagens flotte sejr over Slovenien sikrede Danmark sig nemlig også førstepladsen i den indledende gruppe og to point med videre til mellemrunden.

Men der er alligevel tre - eller fire spillere, som kan bruge aftenens kamp mod Nordmakedonien til at spille sig ind i turneringen.

Det vurderer DR Sportens håndboldekspert under EM, Bo Spellerberg.

Kevin Møller og Jannick Green

Kevin Møller får nu også konkurrence af Jannick Green i den danske trup. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Hvem der skal være afløser for Niklas Landin kan være lidt svært at afgøre, da Kevin Møller indtil søndag har været eneste supplement til Danmarks nummer et.

Søndag blev Jannick Green også skrevet ind i EM-truppen efter overstået coronasygdom, og nu er der derfor to målmænd, som gerne må blive kastet i gang, såfremt Niklas Landin bliver skadet, spiller mindre godt eller får karantæne, siger Bo Spellerberg.

- Niklas Landin er præcis dét sted, hvor han skal være. Men for to år siden fik han pludselig et rødt kort, så det ville være rigtig godt at have en varm backup, hvis der skulle ske et eller andet.

- Det taler måske en lille smule for, at Kevin Møller får chancen mod Nordmakedonien, fordi Jannick Green har siddet ude i et stykke tid og ikke har spillet så meget håndbold.

Rasmus Lauge

Rasmus Lauge spillede fremragende i den sidste testkamp før EM. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Rasmus Lauge har godt nok været i startopstillingen i de to første kampe mod Montenegro og Slovenien, men Bo Spellerberg ser alligevel gerne, at den danske playmaker ’brænder en rigtig god kamp af’, inden turen går videre til mellemrunden.

- I bagkæden har både Mathias Gidsel og Mikkel Hansen allerede vist et godt niveau. Og selvom Rasmus Lauge var rigtig dygtig i testkampen før EM, så ville det være dejligt, hvis han kom med en god ballast ind i mellemrunden.

- Niveaumæssigt er han blandt vores allerbedste spillere, når han er bedst. Han har nogle fremragende gennembrud og en god fart. Kan han løfte niveauet en smule, så bliver det rigtig godt, siger han.

Jacob Holm

Jacob Holm kan blive en vigtig mand i bagkæden. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Både Mikkel Hansen og Mathias Gidsel får altså roser af Bo Spellerberg for deres præstationer i de to første kampe, men skulle de to stjerner få brug for en pause undervejs i turneringen, så kan der blive behov for, at Jacob Holm tager ansvar.

- Sammen med Mads Mensah er Jacob Holm manden, der skal ind og dække af, hvis Mikkel Hansen, Mathias Gidsel eller Rasmus Lauge må ud at have luft. Derfor ville det være rart, hvis Jacob Holm også kom ind i mellemrunden med lidt minutter i benene.

- Han er en meget dygtig mand-mand-spiller, der kan sætte sin direkte modstander. Derfor ville det også give os lidt noget andet, end når for eksempel Mikkel Hansen er på banen. Det er vigtigt at have lidt at skifte i mellem, og har vi fem bagspillere, der er spillet godt ind i turneringen, så er vi godt på vej.

Du kan høre Danmarks opgør mod Nordmakedonien direkte i LIGA på P3 klokken 20.30. Kampen kan også ses hos TV2.