Danmark får en brat EM-opvågnen: 'Nu er der for alvor pres på'

De danske håndboldherrer har kniven for struben efter nederlaget til Island.

Højt at flyve, dybt at falde.

Og når man som de danske håndboldherrer er fløjet til EM-slutrunden i Sverige som både forsvarende verdens- og olympiske mestre, er det ikke hverdagskost at gå fra banen med et nederlag.

Det skete imidlertid, da Danmark åbnede EM med et nederlag til Island på 31-30, og målvogter Jannick Green erkendte da også, at det er en helt ny situation for danskerne.

- Det føles underligt, og vi gik også på banen med en stor tro på, at vi nok skulle vinde kampen. Vi var helt med, og vi er stadigvæk et godt hold - det skal vi huske. Men det er da en brat opvågning, og nu er der for alvor pres på, siger Jannick Green til DR Sporten.

Også landstræner Nikolaj Jacobsen var tydeligt skuffet efter nederlaget til Island.

- Det er selvfølgelig træls og irriterende at tabe en kamp med ét mål, hvor jeg synes, at vi havde chancerne for både at få ét og to point. Specielt i nogle faser i anden halvleg, hvor vi i en periode taber 6-1 og også her til sidst laver nogle dumme fejl, da tingene skal afgøres. Det ligner os ikke. Men det gjorde vi i dag. Og så taber vi, desværre, siger landstræneren til DR Sporten.

Særligt det ellers altid sikre forsvar havde store problemer med Island, mener Nikolaj Jacobsen.

- Island fortjener stor ros, de spiller en rigtig god kamp. Jeg synes jo faktisk også, at vi langt hen ad vejen spiller rigtig fin håndbold. Vi har problemer defensivt, og kan ikke hjælpe vores målmænd nok i store dele af kampen. Men rent offensivt, synes jeg vi løser mange ting rigtig godt.

Fik aldrig styr på Palmarsson

Danskerne fik en god start på opgøret, Mikkel Hansen gjorde, hvad Mikkel Hansen nu engang gør, men som opgøret skred frem, fik Danmark større og større problemer med at finde de rigtige chancer. Og så var Islands angrebsspil og særligt Aron Palmarsson en torn i øjet på den danske defensiv.

- Palmarsson fik vi slet ikke styr på. Og så manglede vi måske over hele linjen nogle redninger. Det er pisse irriterende, men sådan er det nogle gange, siger Jannick Green.

- Vi må hjem og arbejde med det, fordi vi skal have flere redninger og vinde flere bolde, end vi gjorde i dag.

Niklas Landin fik rødt kort i anden halvleg og blev henvist til tribunen af kampens dommere. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Jannick Green startede opgøret på banen, men blev undervejs skiftet ud til fordel for det normale førstevalg Niklas Landin. Herfra kunne Green se sin målmandskollega få et rødt kort efter sammenstød med islændingenes Ólafur Guðmundsson.

- Hvis der er kontakt, er der rødt kort. Sådan er reglerne. Og det opsummerer måske meget godt vores dag. Det var bare én af den slags dage, siger Jannick Green.

Danmark spiller næste EM-kamp på mandag, hvor Ungarn venter. Ungarerne åbnede slutrunden med en sejr over Rusland.