Danmark tørrede EM-gulv med Rusland, og nu er det Norges tur: 'Jeg tror ikke, at vi er færdige'

Følelserne brusede frem hos de danske spillere efter sejren over Rusland. Nu venter et stærkt norsk landshold i EM-semifinalen på fredag.

Dansk jubel efter sejren over Rusland tirsdag aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Lige ved og næsten.

Den følelse Kathrine Heindahl gang på gang på gang var løbet ind i på kvindelandsholdet.

VM-, EM- og især den missede OL-slutrunde. Skuffelse på skuffelse.

Derfor slog tungen også knuder, mens følelserne suste rundt både indeni og udenpå tirsdag aften efter 30-23 sejren over Rusland.

Danmark skal altså spille EM-semifinale på fredag. Det var vildt, 'helt vildt'.

- Jeg tror ikke engang, at jeg har ord for det, sagde Kathrine Heindahl med forløsningens salte dråber piblende frem i øjenkrogene.

- Jeg bliver rørt, fordi vi putter så meget energi i det. Der er ingen tvivl om, at vi alle sammen vil det, og man har været meget igennem med rigtig mange af de her piger, så det, at vi endelig kan sige, at det lykkedes, at vi endelig er et af de fire hold, det bliver jeg meget rørt over, sagde Danmarks stregspiller.

Ja, det var næsten svært at rumme, lød det fra en af kampens helt store profiler, Mie Højlund. Stoltheden enorm, glæden over at skulle række ud efter EM-metal ligeså.

- Vi har kæmpet for det her i, jeg ved ikke, hvor lang tid, så det er en stor lettelse at kunne sige, vi skal spille semifinale, sagde Mie Højlund.

Ingen bånd på danske følelser. Bag kvindelandsholdet sejr og EM-semifinaleplads lå en kæmpe forløsning. Endelig var det blevet deres tur. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Rent sportsligt var sejren over Rusland to streger under den udvikling, Danmarks håndboldkvinder har været igennem under landstræner Jesper Jensen.

I en tid, hvor der prædikes afstand og afspritning, sidder danskerne - i overført betydning - tættere i bussen end længe set.

- Jeg er pavestolt på holdets vegne. Spillerne har fortjent det så meget. De vil så gerne spille og præstere for Danmark. Det har ligget i dem i mange år. De vil give alt, hvad de overhovedet kan. Turneringen har vist, at vi er på et internationalt højt niveau. Vi har spillet godt i mange kampe, og i dag (tirsdag, red.) krydrede vi det ved at tørre gulv med russerne, sagde Jesper Jensen efter sejren.

Glæde, eufori, men også to fridage, før den helt store prøve.

- Da jeg nævnte Norge i omklædningsrummet, blev pupillerne lidt mindre. Nu var det deres tid til at få klø. Så jeg tror ikke, at vi er færdige, sagde Danmarks landstræner.

Norge er... Norge. Et step op.

Danskernes selvtillid fejlede ikke meget oven på Rusland-sejren. Rigeligt med plads til rugbrød under armene, ranke rygge, men også hurtig erkendelse af og respekt for de ting, Norge har rendt rundt og præsteret i EM-turneringens anden mellemrundegruppe.

Semifinalemodstanderen på fredag er et step op. Med kvindelandsholdets opadgående kurve var Kathrine Heindahl dog meget fortrøstningsfuld.

- Det er længe siden, vi har haft den stabilitet, vi har vist ved EM i år. Vi har haft få udfald. Så hvis vores forudsætninger ikke skulle være gode nu (for at slå Norge, red.), så har jeg svært ved at sige, hvornår de skulle være det. Vi står et andet sted end de andre gange, vi har mødt dem, sagde Kathrine Heindahl.

Samme spirende tro på endnu en stor dansk håndboldaften havde Mie Højlund. Holdet har 'overskud på kontoen' og ro i maven inden Norge-kampen.

- Jeg tror, at vi står bedre end nogensinde. Vi ved, at Norge er en stærk nation, og vi ved, at de spiller godt, men det har de gjort alle årene, sagde Højlund.

  • Rikke Iversen og Kathrine Heindahl. Althea Reinhardt og Sandra Toft. Danmarks håndboldkvinder leverede en kraftpræstation mod Rusland tirsdag aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • - Selvfølgelig har Norge en overhånd. De har vundet mange, mange kampe og lige nu er det vel dem, der har vist det bedste spil, sagde landstræner Jesper Jensen om semifinalen på fredag. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 2

Den norske landsholdsgruppe har langt flere minutter sammen end Danmarks ditto. Rutine, må være ordet. Vinderkultur, et andet.

Omvendt sker deres udvikling lige p.t. ikke med samme markante ryk, mente Jesper Jensen.

- Jeg er spændt på at se, hvor langt vi er. Norge er selvfølgelig også blevet skarpere, men det er sværere at finde mange procenter på et landshold, der har spillet 150 kampe sammen end et, der har spillet 15 kampe, sagde Jesper Jensen.

- Der er ingen tvivl om, at vi også har rykket os siden træningskampene mod dem før EM. Så jeg er meget fortrøstningsfuld omkring, at det bliver en god kamp og så må vi se, om vi kan stå imod Norges kontramaskine og deres tempo, sagde Danmarks landstræner.

Har du nogensinde været træner for et hold, der flytter sig så hurtigt, som det her?

- Nej. Nej, sagde Jesper Jensen.

FacebookTwitter