Danmarks EM-aggressivitet slukkede Montenegros 'vilde Balkan-attitude'

Det var et kvalitetsstempel, at håndboldkvinderne slog Montenegro på både kvalitet og vilje, mener højreback Louise Burgaard.

De danske spillere jubler efter sejren søndag aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det nemmeste i hele verden er at give op.

Og nu forholder det sig jo bare sådan, at der ikke uddeles guldmedaljer i at slå ud med armene eller ryste på hovedet af holdkammeraterne om 14 dage. Europas bedste håndboldkvinder til gengæld - de skal findes og hædres.

Vejen dertil er brolagt med hårdt arbejde, uundgåeligt også en masse succeser og søndag aften fik Danmark hældt endnu en spand rindende vand på EM-møllen med storsejren på 28-19 over Montenegro.

To kampe, to sejre. Det er der i sig selv ikke det store at indvende imod, men måden og dyderne bag udklasseringen, moste montenegrinere, gjorde højreback Louise Burgaard ekstra tilfreds.

- Det der med at vinde over Montenegro på aggressivitet, og at vi kan få slukket deres vilde Balkan-attitude, det er virkelig, virkelig fedt, sagde Louise Burgaard til DR Sporten.

- Det er et kvalitetsstempel. Vi har tabt til dem før på deres attitude og intensitet. Så det her med, at vi kan lukke ned for det giver en enorm tro og en rigtig god ro, sagde højrebacken.

Louise Burgaard sælger sig dyrt i en forsvarsaktion mod Montenegros Ema Rasmusovic. Den danske højreback overstrålede sammen med holdkammeraterne sine montenegrinske modstandere på vilje og gejst. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Også opadvendte tommelfingre til angrebsspillet, som - siden VM i Japan for 12 måneder siden - er blevet mere sammenhængende og effektivt.

- I Japan lå vi og vandt med et par og tyve mål. Derfor har vi virkelig rykket os et stort stykke. Vi har fået en kontrafase og en ankomstfase også. Det betyder meget, sagde Burgaard.

Ved vi, hvor gode er danskerne er endnu?

Der skal være plads til ros og danske spillere, som soler sig i to EM-succesoplevelser. Bestemt.

Omvendt skal man også huske, at kvindelandsholdets ambitioner om at tage skridtet nærmere verdenstoppen samtidig betyder, at kampe mod Slovenien og Montenegro skal give to sejre.

Med Frankrig, tirsdagens modstander i puljefinalen, går vi lige en cru op og får vel reelt den første indikation på, hvor Danmark egentlig står, eller hvad?

- Ja, både og. Slovenien og Montenegro har været fine hold. Vores kamp mod Slovenien var en rigtig flot åbningskamp, hvor de to hold lavede henholdsvis seks og syv tekniske fejl. Det har været to fornuftige håndboldkampe. Jeg synes næsten, at vi spillede bedre mod Slovenien end vi gjorde i dag (søndag, red.). Men vi er selvfølgelig glade for at have spillet, som vi har, sagde Jesper Jensen, dansk landstræner.

Jesper Jensens tropper formåede at holde koncentrationen og knække Montenegro i anden halvleg. Det gav plads til, at landstræneren kunne give slutrundedebut til Maibritt Toft Hansen og Laura Damgaard. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hos Louise Burgaard står der tilbage på bundlinjen efter Danmarks første to EM-kampe, at holdet har vist, de 'godt kan være med'.

- Det er ikke nemt at slå Slovenien med syv og Montengero stort, men Frankrig er i verdenseliten. Selvom de ikke præsterede godt til VM sidste år, så skal de nok være der nu, sagde Louise Burgaard.

Jagter maksimumpoint før mellemrunden

Danmark er med sejren søndag aften sikre på at tage to point med sig i mellemrunden. Nedlægger de Frankrig dobles det pointantal, og så lugter det i langt højere grad af finaleweekend i Boxen om to uger.

Man har dog også set, som med Danmarks herrelandsholdet ved EM i 2012, at der kan udrettes mirakler med mindre. Dengang gik Mikkel Hansen og kompagni videre med nul point og vandt hele baduljen.

Ikke at Jesper Jensen havde foretrukket den leg med slutrundeilden.

- Det betyder rigtig meget at få point med over, for det gør, at vi har noget at spille for. Hvis man kommer over med nul point, så er det stort set umuligt, sagde landstræneren.

'Noget at spille for'? Det må, oversat til placeringer, betyde, at der så rækkes ud efter en semifinale.

Vi er stadigvæk tidligt i turneringen, men bliver det fire danske point med over i mellemrunden, har Jesper Jensen og Danmark alt mulig grund til at strække armene langt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter