Danmarks enorme bredde spiller med musklerne og sætter ubesejret kurs med EM-mellemrunden

Danmark vandt 31-21 over Nordmakedonien i den tredje og sidste kamp i gruppespillet ved EM i håndbold.

Niclas Kirkeløkke storspillede og scorede ni gange mod Nordmakedonien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

De var hverken reserver eller vikarer, men blot virkeligt dygtige.

Den udvalgte skare fra bredden på Danmarks håndboldlandshold, der afviklede 60 minutters hæderlig håndbold og med en sejr på 31-21 over Nordmakedonien sørgede for, at danskerne pakker bussen til Budapest og EM-mellemrunde med momentum.

Det var faktisk en ganske fornuftig aften. For holdet, de to slutrundedebutanter Aaron Mensing og René Antonsen og for ham samaritten, der tiltuskede sig en autograf fra oversidder Niklas Landin en time inden kampstart.

Landstræner Nikolaj Jacobsen fik hvilet Mathias Gidsel, Henrik Møllgaard, Niklas Landin og Magnus Saugstrup på tribunen. Samtidig tilbragte Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Lasse Svan tiden med at fyre husleje af. Vigtigt i en, forhåbentlig, lang turnering.

I mellemrunden skal Danmark op mod vinderen af gruppe B på torsdag, hvilket både kan blive Island, Holland og Ungarn. Lørdag venter Kroatien, mens det mandag gælder enten Island, Holland, Ungarn eller Portugal, afhængig af resultaterne i sidste runde af den pulje. Onsdag byder på et gensyn med vores "gode venner" fra Frankrig.

Spænd sikkerhedsselen. Det bliver vildt.

Han brændte de tre første skud, men derfra blev alt, hvad Niclas Kirkeløkkes venstrelap rørte ved, til guld. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Håndbold får ofte skyld for at være bøvet. Provinsens ugentlig proteiner, klap på to og fire, slagermusik tilsat technotoner. Det er heldigvis langt fra sandheden, og mens det kribler i fingrene for at komme videre til mellemrunden og MVM Dome i Budapest med plads til 20.022 vilde tilskuere, ydede havet af udstrakte makedonske hænder også sporten ære denne sidste aften i Debrecen.

Nordmakedonien havde absolut intet at spille for, opførte sig som om situationen var den modsatte og tog danskerne fuldstændig med shortsene i knæhøjde. 4-0 efter seks minutter og badutspringeren i målet, Nikola Mitrevski, frisk og fyrig.

  • Sjældent har Nikolaj Jacobsen været så rolig på sidelinjen, som han var her til aften. Det var kun få gange, at landstræneren lige måtte hæve stemmen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Jacob Holms duelstyrke blev sat fint i spil mod Nordmakedonien. Det skabte gode rum til holdkammeraterne. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Med Niklas Landin på tribunen var der startplads til Kevin Møller i det danske mål. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Med Mathias Gidsel på plads på tribunen var det med at udnytte tiden, lignede Niclas Kirkeløkke en, der tænkte, mens han begyndte et decideret bombardement af Nordmakedoniens mål. De første tre forsøg var halvforkølede, derefter leverede slangearmen fire hug i træk og skød danskerne i front, 6-5.

’Niclas Kirkeløkke er ustoppelig,’ mente halspeakeren, og man var da tilbøjelig til at give ham ret.

Danskerne havde fundet melodien. I målet fik Kevin Møller en smule bedre fat, og så var der flere defensive plusser til folk som Simon Hald, Lasse Andersson og den indskiftede slutrundedebutant René Antonsen.

Modsat kronede Kirkeløkke en flot halvleg ved at studse bolden ud til verdens mest rutinerede højrefløj, 'Hans Majestæt', som cementerede niveauforskellen til plus fire, 15-11.

Dansk autopilot kørte sejren hjem

Vi manglede at se én debutant i ilden, og han, Aaron Mensing, skulle da heller ikke bruge mange sekunder på at gøre sig bemærket. I sin første aktion fandt han en fri René Antonsen på stregen. Angrebet efter understregede han med sit langskudsmål til 17-12, at vi kan fodre svin med dygtige venstrebacks i Danmark.

Kort fra den position, ude i venstre hjørne af banen, har vi også en meget interessant, ung herre løbende.

Navnet er Emil Jakobsen og han havde, hold nu fast, lavet 29 mål på 29 skud i sine seneste seks landskampe. Så selvfølgelig blev det også til det 30. på lige så mange forsøg, da han spidsede kontrafasen af. Elegant svæv, iskold afslutning, 17-12 efter 39 minutter.

31 på 31 blev det skam også for Emil Jakobsen. Imponerende.

Aaron Mensing, der til dagligt spiller i Flensburg-Handewitt, fik sin slutrundedebut mod Nordmakedonien. Venstrebacken viste dog ingen tegn på nervøsitet og slog til, når chancerne bød sig. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Vi fik også mere Mensing, mere tjubang fra distancen til 22-15, inden danskerne satte autopiloten til og kørte et meget professionelt stykke arbejde hele vejen i mål.

Og så blev der endelig også lidt at smile over for målvogter Jannick Green. Coronasmitte forpurrede hans EM-optakt fuldstændig, og da han endelig kom til Ungarn, afleverede han gudhjælpemig en positiv test.

I sin første aktion reddede Magdeburg-keeperen et straffekast og spillede også kampen færdig i det danske mål.

Han kunne på afstand nyde Hans Lindberg teste gulvets beskaffenhed med en skruebold og dreje bolden millimeterpræcist forbi den makedonske keeper ind til 27-17.

Plus ti blev også afstanden på slutsedlen. Danmark har spille tre kampe ved EM og vundet samtlige med største selvfølgelig.

Så lad os få sat spillerbussen i gear og komme til Budapest.