Efter tre storsejre står Danmark et godt sted, inden de store drenge venter i mellemrunden

Danmark vandt 31-21 over Nordmakedonien og er klar til mellemrunden ved EM i håndbold med tre sejre i gruppespillet.

Jacob Holm havde fået nøglerne til den danske offensiv i kampen mod Nordmakedonien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Tre sejre på stribe er facit for Danmark ved EM i håndbold, og danskerne kan nu kan sætte kurs mod mellemrunden med lutter sejre i bagagen.

Senest gik det ud over Nordmakedonien, der mandag aften blev besejret 31-21.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde givet en pause til flere af de vanlige profiler, og i deres fravær greb flere af breddespillerne chancen til at vise, at de også besidder et gevaldigt håndboldtalent.

En af dem var Aaron Mensing, der fik sin slutrundedebut i kampen mod Nordmakedonien.

- Det er dejligt at kunne få lidt spilletid i benene. Det er min første slutrunde, så det er jeg sindssygt glad for, siger han.

Kan du mærke, at det er specielt?

- Ja, det kan jeg godt. Især alt det udenom med fansene. En slutrunde har bare større betydning. Så spiller man hver anden dag, så for dem der har spillet meget, kan benene nok være lidt tunge.

- Det var dejligt for os, der ikke spiller så meget, at vi kan få chancen i dag, og jeg synes, vi spiller rigtig fint, siger Aaron Mensing.

24-årige Aaron Mensing slutrundedebuterede mod Nordmakedonien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

En anden debutant var stregspiller René Antonsen fra Aalborg Håndbold, der også fik sine første slutrundeminutter i benene.

- Det er bare noget andet, når man trækker denne trøje over hovedet og repræsenterer sit land. Det er jo nok også et lidt større cirkus. Det er anderledes, end hvad jeg ellers har prøvet.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg havde forestillet mig, det ville være, men jeg synes, jeg klarede nervøsiteten fint og kom godt ind i kampen, og så var en håndboldkamp lige som mange andre, siger René Antonsen.

René Antonsen (nummer 8) dannede midterblok i den danske defensiv i det meste af kampen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Nordmakedonien startede kampen som lyn og torden, men så fik danskerne styr på spillet, og styrede kampen derfra.

Jacob Holm var manden, der havde fået til opgave at styre den offensiv i kampen. Det meste af Holms kamp gik med at aflevere bolden til Aaron Mensing og Niclas Kirkeløkke, der bragede den ene scoring ind efter den anden.

- Jeg mærkede meget hurtigt, at de begge havde ild i armen i dag. Så min fornemmeste udgave var at sætte dem op til skud, og det synes jeg, vi lykkes rigtig godt med. De spillede en fantastisk kamp begge to.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med vores indsats i dag. Vi har en lidt nervøs start, hvor vi ikke fik skudt hul på målmanden. Efter fem-syv minutter kommer vi godt efter det. Til sidst bliver det til en føring på ti mål, og det synes jeg, vi kan være meget tilfredse med, siger Jacob Holm.

Også landstræner Nikolaj Jacobsen var tilfreds med det han så fra sit hold.

- Vi vidste, at hvis vi stod godt, kunne vi præstere et godt forsvar og så derfra presse dem på noget løb. Offensivt synes jeg, vi gør det rigtig godt, siger landstræneren.

Efter sejren over Nordmakedonien går Danmark videre til mellemrunden med tre sejre i de tre gruppekampe. Derfor er det et dansk landshold, der kommer til mellemrunden med momentum, men også med et hvil til de største profiler.

- Vi står rigtig stærkt. Vi har ikke nogen ude med corona eller andre skader. Vi har mange spillere, som er spillet ind i turneringen, og vi har mange spillere, som har leveret godt indtil videre, siger Jacob Holm.

Danmarks modstandere i mellemrunden er endnu ikke fastlagt. Det afhænger af resultaterne i gruppekampene tirsdag, hvem det bliver.

Den første kamp i mellemrunden spilles torsdag.